Hur är det att leva mitt i skottlinjen för en mångårig konflikt och samtidigt behöva kämpa för den regnskog som är ens hem? Och vad hände egentligen de där rafflande aktionsveckorna i augusti och september - vad var det som fick Preem att dra tillbaka sin ansökan om att bygga ut sitt oljeraffinaderi i Lysekil? Dessutom kan en ju undra vad det är för märkliga filurer som smyger omkring i Botaniska trädgården och sjunger om kvällarna...

 

I det nya numret av Miljötidningen berättar vi om hur det är att skydda regnskog mitt i ett krig. Du kan också läsa om nyliga klimatsegrar, om vinnarna av Svenska Greenwashpriset 2020 och om det rådslag som i augusti samlade klimatkämpar runt hela landet för diskussioner om en svensk version av Green New Deal. Och de märkliga filurerna i Botaniska? Jo, under hösten har Jordens Vänner nämligen bjudit in ungdomar till utomhusteater om klimatförändringar.

Nu släpps det nya numret av Miljötidningen och denna gång fokuserar vi på kamper som handlar om att förändra i spåren av coronakrisen. Som medlem får du hem tidningen i brevlådan, och ni som inte är medlemmar i Jordens Vänner är supervälkomna att bli det.

Och givetvis finns möjligheten att läsa tidningen redan nu! Det gör du genom att klicka dig in på vår hemsida.

Trevlig läsning!Jordens Vänner är en partipolitiskt och religiöst obunden icke vinstdrivande organisation som arbetar för miljö och solidaritet. Organisationen verkar för en rättvis fördelning av jordens resurser, för fred samt ett ekologiskt hållbart och mänskligt samhälle där djur omfattas av hänsyn, medkänsla och respekt. Vi värnar om demokrati, folkrörelsesamarbete, jämlikhet mellan könen och kulturell mångfald.


Kontakt