Reimersholme Hotel utses till Årets Initiativ 2020 av SAMI, för att de “genom en beundransvärd idérikedom, ett stort engagemang och en imponerande förmåga att snabbt ställa om, har lyckats hålla musiken levande under året”, enligt juryns motivering. De har förvandlat hotellrum till en coronaanpassad scen, tagit fram ett koncept med roomservice där gästerna kan beställa upp mat, dryck och musik på rummen och se lokalt livestreamade konserter från scenen. Imorgon fredag firar de utmärkelsen Årets Initiativ 2020 genom att livestreama kvällens spelningar med bland annat Ebbot Lundberg och Bo Kaspers Orkester på sin Youtube-kanal.

 

SAMI (Sveriges Artisters och Musikers Intresseorganisation) fick in hundratals nomineringar från allmänheten på verksamheter som på kreativa och smittsäkra sätt har hållit musiken levande under året, och därför bör utses till Årets Initiativ 2020. Nu offentliggörs det att Reimersholme Hotel tar hem priset. Juryns motivering lyder: 

“Reimersholme Hotel utses till Årets Initiativ 2020 för att de genom en beundransvärd idérikedom, ett stort engagemang och en imponerande förmåga att snabbt ställa om, har lyckats hålla musiken levande under året. Utefter de ständigt förändrade förutsättningarna har de utvecklat nya, spännande och smittsäkra koncept som har givit artister, musiker och publik en plats att uppleva musik på – tillsammans och på säkert avstånd.”

– Bland alla de hundratals förslag vi har fått in på verksamheter som på kreativa och smittsäkra sätt har hållit musiken levande, sticker Reimersholme Hotel ut med sin flexibilitet och idérikedom. De har lyckats skapa en mötesplats för artister, musiker och publik även under pandemin, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI.
 

För att fira utmärkelsen livestreamar Reimersholme Hotel under fredagkvällen (5/2) spelningar från sin scen – upp till hotellrummen men också på sin Youtube-kanal för att så många som möjligt ska kunna vara med och fira och uppleva konserterna. Josefin Johansson är konferencier för kvällen och uppträder gör bland annat Ebbot Lundberg, Bo Kaspers Orkester, Nicolai Dunger och LSD. 

– Det känns väldigt ärofyllt att vi har vunnit Årets Initiativ! Det är en bekräftelse på att vi har gjort något fint som faktiskt fungerat. Vi kommer att fira utmärkelsen genom att livestreama fredagskvällens spelningar för både våra gäster och för alla som inte kan vara på plats, säger musikern och kompositören Andil Dahl, delägare på Reimersholme Hotel. 

Andil Dahl driver Reimersholme Hotel tillsammans med Kaspar Druml, musiker och arkitekt, sedan ett och ett halvt år tillbaka. Deras åtgärder för att coronaanpassa verksamheten började med en omåttligt populär uteserveringen under sommaren, som enligt Andil växte fram av besökarna själva: 

– När sommaren kom var det bara jag och Kaspar kvar i personalen. Vi ställde upp en husvagn och sålde quesadillas. Det blev snabbt en lång kö, och folk började göra egna sittplatser av plankor och bockar som fanns på platsen, säger han. 

När hösten och kylan kom och turisterna lyste med sin frånvaro, beslutade sig Andil Dahl och Kaspar Druml för att riva tio hotellrum och bygga en stor scen och bar inomhus, anpassad efter maxgränsen på femtio personer i publiken. Men scenen hann bara vara öppen i fyra veckor innan de nya maxantalet med åtta personer i offentliga sammanhang infördes. Då bestämde sig delägarna för att flytta upp publiken på hotellrummen, och utvecklade konceptet roomservice. 

– Man checkar in fyra och fyra, och tillsammans med middags- och dryckesmenyn får man en musikmeny som man kan beställa låtar ifrån. När man har beställt en låt så kommer bandet upp på rummet eller ställer sig i korridoren och framför låten. Det är en lyxig upplevelse för gästerna och skitkul för musikerna, säger Andil Dahl.

På scenen som byggdes genom att riva hotellrum framförs nu spelningar som livestreamas upp till publiken på hotellrummen. Det nya konceptet invigdes med releasen av Jakob Hellmans nya album. Det är just denna förmåga att laga efter läge, komma på och snabbt kunna genomföra nya idéer för att låta publiken uppleva musik, som har imponerat på SAMI som utser Årets Initiativ. 

 

För mer information 

Läs mer om Årets Initiativ på SAMI:s webbplats: https://www.sami.se/2020/10/arets-initiativ/
eller kontakta Ann Rosenberg, Chef Försäljning & Marknadskommunikation SAMI: 08-453 34 14, ann.rosenberg@sami.se

 

SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) grundades 1963 och är den kollektiva förvaltningsorganisationen i Sverige som bevakar artister och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell lagstiftning. SAMI representerar över 46 000 artister och musiker, både nationellt och internationellt, och samlar in upphovsrättslig ersättning till medlemmarna när deras musik framförs offentligt. Bara i Sverige betalar cirka 36 000 musikanvändare för att få använda musik i sin verksamhet. Internationellt har SAMI 66 avtal i 53 länder, vilket gör SAMI till en av de organisationer som har flest aktiva avtal för artister och musiker över hela världen. SAMI arbetar ständigt för att förbättra effektiviteten och noggrannheten i insamlingen för att öka intäkterna för utövande såväl i Sverige som internationellt.

www.sami.se


Bifogade filer

 Reimersholme HotelKontakt


Ninni Grufvman

Pressansvarig

ninni.grufvman@sami.se

08 453 34 52

0730 22 39 39