Nu drar årets omgång av ”Cykelvänlig arbetsplats” igång, och antalet kommuner och företag som deltar väntas bli rekordstort. 19 av kommunerna i Västsverige kommer att stötta och inspirera företag som vill få fler anställda att börja cykla – och till hösten utses Västsveriges mest cykelvänliga arbetsplats.

Målet för 2017 är att fördubbla antalet medverkande företag i år, jämfört med 2016, då 88 företag från 13 kommuner deltog.

- I år är det hela 19 kommuner som deltar, vilket gör att företag från fler områden i Västsverige kommer att delta, säger Karin Ryberg, på Hållbart resande väst/Västra Götalandsregionen. Företaget CPAC Systems blev bäst i Västsverige förra året, men de får se upp i år!

Kriterierna för vad som är en cykelvänlig arbetsplats är ungefär desamma som tidigare.

- Det kan handla om att erbjuda en låst cykelförvaring, möjlighet att duscha och mycket annat. Ju fler kriterier som arbetsgivaren uppnår, desto fler stjärnor får de på sin plakett - beviset på att arbetsplatsen är cykelvänlig.

Resultatet från tidigare år visar att företag och kommuner som har deltagit i projektet vill vara med även i framtiden.

- Vi, Hållbart resande väst och Västra Götalandsregionen, delar uppfattningen om att det är en viktig satsning och vill fortsätta uppmuntra arbetsplatser till att bli så cykelvänliga som möjligt. Både för att förbättra för de som redan cyklar, men även för att göra det enklare att börja cykelpendla. Cykling är bra på så många sätt; för hälsa, ekonomi och miljö.

Fram till den 17 september kan arbetsplatser registrera sig på cykelvanligarbetsplats.se och vilka kriterier de uppfyller. Efter det utses Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats.

Deltagande kommuner 2017

Borås, Falköping, Halmstad, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Laholm, Lidköping, Lilla Edet, Mellerud, Orust, Skövde, Stenungsund, Tjörn, Mölndal, Strömstad, Trollhättan, Varberg, Vänersborg.
Göteborgs Stad driver ett eget projekt för att få arbetsplatser att bli mer cykelvänliga (http://cykelvanlig.se)

 

Kontakt

Karin Ryberg
Regionutvecklare
Hållbart resande väst/Västra Götalandsregionen
0700-207545
karin.ryberg@vgregion.se

Om hållbart resande väst

Hållbart resande väst är en samlande kraft för hållbart resande och mobility management-arbete i Västsverige, som finansieras av Västra Götalandsregionen och Region Halland, i samverkan med GR och kommunerna, Vi driver nätverk, erbjuder koncept och projekt för kommuner att genomföra lokalt, initierar utbildningar och sprider goda exempel. vgregion.se/hrv


Bifogade filer

 CVA LogoVästra Götalandsregionen, VGR, ska bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland – det är vårt övergripande uppdrag. Det gör vi inom våra områden: hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling, kollektivtrafik och kultur. VGR styrs av förtroendevalda politiker. De 149 ledamöterna i regionfullmäktige väljs av invånarna i de allmänna valen. VGR har ungefär 56 000 anställda som främst arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också verksamhet inom kultur, utbildning och kollektivtrafik.


Kontakt


Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Anna Liljenberg

Presschef

presstjansten@vgregion.se

Björn Johansson

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Ingrid Lord

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se