Foto: Marcus Funke

Sommaren är slut och Kalmar Slott summerar besökssiffrorna för säsongen. Förra året slogs det gamla rekordet och i år visar siffrorna på ännu en rekordsommar!

Årets sommarstad har bjudit på massor av aktiviteter och på Kalmar Slott har det breda utbudet av evenemang och utställningar lockat storpublik. Den nyss avslutade utställningen Medicis mode – en världsutställning i papper var mycket välbesökt. Fram till den 11 september, som var utställningens sista dag, hade drygt 85 000 entrébetalande besökare gästat slottet under 2017. Förra årets rekordsiffra slogs därmed med 6 500 besökare.

– Vår säsongsutställning har varit mycket uppskattad. Kalmarbor, tillresta gäster från regionen och mycket internationella gäster passade på att beskåda de magnifika dräkterna i papper. Många besökare återkom till utställningen flera gånger och vi är mycket glada att den fick så fint mottagande i Kalmar. Kung Johan III hade varit stolt om han fått se den i sin festsal, säger slottschef Mimmi Mannheimer.

Under högsäsongen upplevde många familjer äventyren på Barnens slott med aktiviteter som Slottskampen, skattjakt och barnguidningar och den populära familjeunderhållningen med tv-duon Jecko och Jessie drog fulla hus.

Årets nyhet för vuxna besökare var en teaterguidning runtom i slottets salar. Den dramatiserade historien om Kung Erik XIV:s liv, som spelades dagligen under högsäsongen, var en av de populäraste guideturerna under sommaren.

– Våra satsningar på att erbjuda ett stort utbud av aktiviteter till olika målgrupper har fallit väl ut, säger slottschef Mimmi Mannheimer.

Även hösten är händelserik på slottet. De populära spökvandringarna Fasor & illdåd är tillbaka. Föreläsningar, barnaktiviteter och konserter fyller också höstens program på Kalmar Slott.

För mer information:

Mimmi Mannheimer, Slottschef
Tel 0480-45 14 93
mimmi.mannheimer@kalmar.comKalmar är inte bara en populär sommarstad. Här finns även ett modernt universitet, innovativa företag, massor av spännande evenemang och en historisk stadskärna i havsnära miljö.


Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93