Äventyrsbadet i Kalmar har uppdaterat Relaxen och anpassat den för att vara en plats för avkoppling. På avdelningen hittar man nu ett härligt rum med en sollampa. En stunds vistelse i solljus är avstressande och njutbar, avstressningseffekten hos människor är efter kort tid total. Medicinskt positiva effekter av vistelse i sol och värme är väl dokumenterade. I nordiska breddgrader är solljus en bristvara under stor del av året och leder till stress, nedstämdhet och ohälsa med sjukskrivningar som följd.

Relaxen har också en massagefåtölj, bubbelpool, fyra bastutyper och en relaxyta att sitta ner i för en kopp kaffe och en god bok.

Lördag den 5 oktober kl.10.00–14.00 öppnar vi upp dörrarna till Relaxen och bjuder in till Öppet Hus. Under dagen ger vi dig en unik möjlighet att kika runt på avdelningen, en plats för avkoppling och rekreation.

Vi bjuder på lite gott att dricka och möjligheten att prova solrummet lite kort. Vår relaxansvariga finns på plats för eventuella frågor och alla besökare får en gåva med sig hem.

 

Maria Hjelm

Badvärd │Simlärare│Kommunikationsansvarig
telefon 0480-45 27 00

maria.hjelm@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Platser

Kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41