I dagarna går inbjudan ut till landets restauranger att medverka i Ekoligan. Ekoligan är dels ett forum för restauranger, hotell, kursgårdar, restaurangskolor, caféer att visa sin ekologiska profil, dels en rankning av restauranger som har mest ekologiskt.

Medverkande företag presenteras på www.ekoligan.se. I november utdelas utmärkelser till de bästa restaurangerna.

Syftet är att öka andelen ekologiskt i den privata restaurangsektorn. Förebild är den offentliga sektorn, där Sveriges kommuner och landsting har i genomsnitt 18 procent ekologiskt och 33 kommuner och landsting har nått 25 procent, som är det statliga målet.

Ekoligan är ett samarbetsprojekt mellan Miljöresurs Linné, EkoMatCentrum och KRAV och stöds av Jordbruksverket. Mer information finns på www.ekoligan.se
EkoMatCentrum, är en ideell förening med syfte att verka för en hållbar utveckling i livsmedelskedjans alla led. Föreningen verkar genom att sprida information om ekologiska produkter och därmed bidra till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel. EkoMatCentrum vill verka för att små och stora företag i livsmedelskedjans alla led ställer höga miljökrav vid köp och handel med livsmedel.


Kontakt


Eva Fröman

Verksamhetsledare

eva@ekomatcentrum.se

070-779 59 90

Mimi Dekker

Presskontakt

mimi@ekomatcentrum.se

076-277 00 30