I 100 år har S-kvinnors förbund kämpat för jämställdhet, med viktiga segrar som ett svenskt nej till kärnvapen, utbyggd förskola och maxtaxa, rätt till abort, förbud mot sexköp, varvade listor för jämställd representation, en mer jämställd föräldraförsäkring och en ny sexualbrottslag.

Vid ett stort 100-åsjubileum i fredags firades dessa och andra framgångar samtidigt som en bok om S-kvinnors historia lanserades. Det är en bok som tydligt visar vilken påverkanskraft S-kvinnor har haft på de politiska beslut.

- För att förstå framtiden behöver vi förstå historien. Det ger kraft att se hur S-kvinnors kamp gett och fortsätter att ge resultat, säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson.

I vår jubileumsbok samlas intervjuer med tidigare ordföranden, reportage och fakta om vår kvinnokamp - en feministisk kamp som fortsätter så länge den behövs.

- Vi ser en ny högerkonservatism komma tillbaka. En kraft många trodde var borta för länge sedan. De rättigheter vi byggt upp måste försvaras mot dem som vill rycka de ifrån oss. Tillsammans ska vi stå upp för jämställdhet och en stark välfärd, sa statsminister Stefan Löfven som deltog på jubileet.

Läs mer i den bifogade boken "Hundra år av kvinnokamp 1920-2020.
Kontakt


Maria Granström

Pressekreterare/politisk sekreterare

maria.granstrom@s-kvinnor.se

08 700 26 00

070 365 22 23