I det budgettillskott på fem miljoner kronor, som kultur- och fritidsnämnden fick för att lindra de ekonomiska effekterna för föreningslivet i Kalmar med anledning av Corona, har en miljon avsatts till extra elitstöd. Och nu har den miljonen fördelats. – Vi har utgått från årets ordinarie elitstöd men valt att helt fokusera på de stora lagidrotterna som sitter med en kostnadsbild och avlönad personal i helt annan utsträckning än övriga föreningslivet, förklarar Marianne Dahlberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Mest pengar går till Kalmar FF och FBC Kalmarsund. De båda föreningarna har stora ekonomiska bortfall men av olika anledningar. Kalmar FF:s säsongspremiär har skjutits på framtiden och FBC Kalmarsunds herrar blev snuvade på ett historiskt första SM-slutspel.

Situationen är tuff för föreningarna och dessa pengar täcker långt ifrån allt intäktsbortfall. Men jag hoppas att det är en välkommen slant som kan öka förutsättningarna för att kalmarborna ska kunna titta på elitidrott även i framtiden, säger Marianne Dahlberg.

 

Så här ser fördelningen ut:

  • Kalmar FF  330 tkr
  • FBC Herr    250 tkr 
  • IFK Kalmar 250 tkr
  • FBC Dam   170 tkr

 

För mer information kontakta: 

Marianne Dahlberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, tel. 070-289 71 55

Henrik Nilsson, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen, tel. 0480-45 00 58, 0703-99 07 71


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Ämnen

Sport

Platser

Kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41