Vaccination mot Covid-19 planeras och provtagning för pågående coronainfektion fortsätter. Så här ser läget ut för Närhälsans vårdcentraler inför helgerna.

Vaccinering mot Covid-19

De första doserna vaccin beräknas komma till Västra Götaland under julhelgen och kommer gå till personer på särskilda boenden. Under januari kommer vårdcentralerna att påbörja vaccinering av personer i riskgrupp med hemtjänst och deras vuxna hushållskontakter. Därefter, med beräknad start i början av februari, är det medicinska riskgrupper och personer som är 70 år och äldre som kommer att vaccineras. Senare under våren kommer turen till den stora allmänheten.  

Det går inte boka tid för vaccinering ännu. Information om genomförandet av vaccinationen kommer finnas på varje vårdcentrals webbplats längre fram. Närhälsan ber därför om tålamod och att undvika att ringa till vårdcentralerna med frågor rörande corona-vaccination. Mer information om vaccinet och prioriteringsordning finns att läsa på 1177.se. 

Vill du hjälpa till? 

Närhälsan söker extrapersonal som kan hjälpa till med vaccinationen. Den som är sjukvårdsutbildad eller studerar kan lämna en intresseanmälan på Närhälsans webbplats. Gå in under “Jobba hos oss” på narhalsan.se. 

PCR-tester 

Närhälsan fortsätter att provta för pågående Covid-19-infektion. Besök din vårdcentrals webbplats för information om hur man går tillväga för att testa sig. 

Öppettider under jul och nyår 

Närhälsans vårdcentraler är stängda på röda dagar, men öppet som vanligt i mellandagarna och efter nyårsdagen. Jourcentralerna är öppna kvälla och helger, samt röda dagar. Det går också bra att göra ett digitalt vårdbesök för enklare besvär via Närhälsan Online.  

Länkar 

Vaccination – 1177.se  
Vill du hjälpa till? 
Närhälsans webbplats


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.Kontakt