Inte helt oväntat så har börsoron under den befintliga krisen gjort att många svenskar lagt sitt sparande och investeringar på is. Enligt experter är det dock en dålig strategi om målet är att spara långsiktigt.

Att låta dina pengar ligga på ett sparkonto utan ränta är aldrig en bra idé. Kapitalet kommer nämligen i det långa loppet att förlora sitt värde på grund av inflationen. Samuelssonsrapport.se har sedan 2008 bloggat om hur man investerar i aktier och vilka aktieportföljer att följa.

Numera hör sparkonto till den allra vanligaste formen som svenskarna sparar på. Drygt 80 procent sparar i sparkonto. Enligt uppgifter från en Sifo så sparar 65 procent av alla svenskar i fonder och 29 procent i aktier. I dagsläget finns det en trend av att svenska sparare föredrar att spara på sina sparkonton. Enligt färska uppgifter från SEB så har svenskarna hela 1 300 miljarder kronor liggandes på sina sparkonton och där räntan är på noll.

-       Svenskarna kan bli betydligt bättre på att placera sparpengarna på börsen. Naturligtvis är det fullt förståeligt att det i dessa tider kan kännas obehagligt med tanke på rådande omständigheter, krisen och den senaste tidens rapporter om börsras. Det är däremot viktigt att känna till att kraftiga svackor alltid är tillfälliga händelser. Därmed kan individer med målsättningen om att investera långsiktigt bry sig mindre om sådana tillfälliga ras, säger pressansvarig på Samuelssonsrapport.se

Idag har nätverket Samuelssons Rapport närmare tusen medlemmar och intresset för sajten och deras utbildningar fortsätter att växa. Som medlem får man ta del av månadsvisa nyhetsmail med instruktioner och rekommendation på hur man kan sätta ihop en bra aktieportfölj vilket är högst aktuellt under den rådande situationen.

Presskontakt:

Frida Engström 

Info@prdirekt.seKontakt


Frida Engström

frida.engstrom@prdirekt.se

0768669966

010 551 75 00