Sara Jervfors, nominerad till Årets Guldstjärna 2018. Foto: Pontus Orre.

Sara Jervfors, kostchef i Södertälje kommun och projektchef för MatLust, har nominerats till Årets Guldstjärna. Vinnaren koras i samband med finalen i Arla Guldko den 3 maj i Stockholm. Årets Guldstjärna delas ut till den eller de som genom nytänkande, mod, handlingskraft eller opinionsbildning inspirerar, eller skapar bättre förutsättningar för Sveriges offentliga kök.

Vem som helst har sedan i höstas kunnat nominera värdiga pristagare. Nu pågår arbetet med att utse en vinnare. Det görs av en särskilt sammansatt jury, ledd av Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och krögare på Långbro Värdshus. Hälften av de slutliga juryrösterna utgörs av tidigare Arla Guldko-tävlande.

Vinnaren får en Årets Guldstjärna-statyett och ett utbildningsstipendium på 30 000 kr. Övriga topp-nominerade får diplom och utbildningsstipendium på 10 000 kr.

Sara Jervfors, kostchef i Södertälje kommun och projektchef för projekt MatLust, nomineras för sitt arbete med att ”förändra hela den offentliga maten i Södertälje” med fokus på miljö och hållbarhet. Förändringen har gjorts med stadig förankring i konceptet Diet for a Green Planet som vägleder Sara och hennes kollegor på kostenheten i Södertälje samt det prisbelönta EU-projektet MatLust som arbetar för en mer hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen.

Övriga nominerade till Årets Guldstjärna är Anna Löfgren Adén, projektledare för satsningen ”Matsvinn” i Härryda kommun, samt Johanna Törmä, verksam vid Uppsala universitet, som har doktorerat med en avhandling om optimal nutritionsvård inom äldreomsorgen.

Läs mer om Arla Guldko och Årets Guldstjärna på www.kund.arla.se/guldko/.

Kontakt:

Sara Jervfors, projektchef MatLust samt kostchef i Södertälje kommun.
Tel: 08-52306466, e-post: sara.jervfors@sodertalje.se.

Daniel Dworetsky, kommunikationsansvarig, MatLust.
Tel: 08-52304805, e-post: daniel.dworetsky@sodertalje.se.
MatLust Utvecklingsnod är en regional nod och motor för utveckling av ett hållbart och innovativt livsmedelssystem MatLust Utvecklingsnod drivs av Södertälje kommun, med Södertälje Science Park, KTH och Stockholm Resilience Centre som partners.


Kontakt


Ida de Oquiñena

Kommunikation

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36