Sara Seing, Verksamhetschef, MatLust Utvecklingsnod & Kostchef, Södertälje kommun Fotograf/Källa: Pontus Orre

Sara Seing, verksamhetschef för MatLust Utvecklingsnod och kostchef i Södertälje kommun, har nominerats i kategorin ”Nordic food for many” i den nordiska mattävlingen EMBLA Nordic Food Awards. Vinnaren utses i Oslo den 11 mars 2022.

Den nordiska mattävlingen EMBLA Nordic Food Awards har som mål att stärka den nordiska matkulturen och matidentiteten och samtidigt hedra människorna bakom maten. I tävlingen medverkar Island, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Åland, Färöarna och Grönland.

Finalen går av stapeln i Oslo den 11 mars 2022 och Sara Seing, verksamhetschef för MatLust Utvecklingsnod och kostchef i Södertälje kommun, är nominerad i kategorin ”Nordic food for many”. För att nomineras i den kategorin krävs extraordinära insatser för att uppmuntra kvalitet och nordisk matkultur i offentliga måltider.

– Det är en stor ära att få representera Sverige i denna livsviktiga tävling. Sverige är som land ett föredöme som serverar kostnadsfria näringsriktiga skolmåltider. I Södertälje har vi på olika sätt i drygt tjugo år framgångsrikt använt skolmåltiden som ett verktyg för att stimulera hållbar lokal livsmedelsproduktion. Jag hoppas att vi med denna nominering får dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter till andra offentliga måltidsaktörer i Norden, så att vi tillsammans kan växla upp och bidra till en ökad lokal och hållbar livsmedelsproduktion, säger Sara Seing.

Juryns motivering till nomineringen av Sara Seing lyder: ”Sara Seing har med sitt ledarskap lyckats använda skolmåltiderna för att utveckla lokala initiativ för mer hållbart producerad mat och livsmedelssystem samt öka betydelsen av god och näringsrik kost för barnen.”  

Nomineringarna till EMBLA Nordic Food Awards offentliggjordes den 15 december. För mer information, se https://emblafoodaward.com/.  

Mattävlingen EMBLA Nordic Food Awards grundades av Nordens Bondeorganisationers Centralråd, NBC. Den stöds av Nordiska Ministerrådet och är en del av Ny Nordisk Mat III-programmet.

Kontakt:
Sara Seing (f.d. Jervfors), Verksamhetschef, MatLust Utvecklingsnod & Kostchef, Södertälje kommun
Tel: 08-52306466, e-post: sara.jervfors@sodertalje.se.

Daniel Dworetsky, Kommunikation, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-52304805, e-post: daniel.dworetsky@sodertalje.se

MatLust Utvecklingsnod är en regional nod och motor för utveckling av ett hållbart och innovativt livsmedelssystem. Vi driver flera utvecklingsprojekt (bl.a. projekten MatLust, Omtag Nu och Mineralskiftet) och erbjuder bl.a. kostnadsfritt utvecklingsstöd till små och medelstora företag som vill växa och arbeta aktivt med hållbarhetsfrågor. MatLust Utvecklingsnod drivs av Södertälje kommun, med Södertälje Science Park, KTH och Stockholm Resilience Centre som partners.

Webb: www.matlust.eu. Facebook: www.facebook.com/matlustutvecklingsnod. Instagram: https://www.instagram.com/matlustutvecklingsnod/
Twitter:
www.twitter.com/projektmatlust. LinkedIn: www.linkedin.com/company/matlustutvecklingsnod.

Relaterade bilderKontakt


Klara Peterson

Kommunikation & Sociala Medier

klara.peterson@sodertalje.se

0708101180

Ida de Oquiñena

Kommunikation & Sociala Medier (föräldraledig)

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation & Företagsutveckling

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36