Många utlandsfödda vet inte var de ska vända sig för att hämta rätt information. Kunskapen om covid-19 och hur smittspridningen kan motverkas är därför låg och måste öka inom målgruppen.

Kalmar kommun gör nu flera insatser för att nå ut med information till utlandsfödda på deras modersmål.

- Vi på enheten flykting och integration har skickat brev till de personer som har kontakt med oss. Brevet innehåller information om hygienrutiner på olika språk och information genom QR-koder till relevanta myndigheter. Vi förbereder även för att under nästa vecka gå ut med information till bostadsområden där vår målgrupp finns, säger Hillevi Österbo, verksamhetschef för arbete och välfärd.

På Integra, Kalmar kommuns mötesplats för integration, finns personal som kan svara på frågor och information är uppsatt på olika språk. Det förbereds även för att kunna visa information på olika språk på en tv-skärm som placeras i ett fönster ut mot gatan i händelse av att verksamheten skulle behöva stänga för besökare.

För mer information, kontakta:

Hillevi Österbo, verksamhetschef arbete och välfärd, 0480-45 28 12, hillevi.osterbo@kalmar.se

Carolina Andersson, enhetschef flykting och integration, 0480-45 09 11, carolina.m.andersson@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41