Bigert & Bergström presenterar en storskalig installation på Eskilstuna konstmuseum. I utställningen Scenario/Scenery gryr dagen under en artificiell sol och vädret, som till vardags fungerar som en slags scenografi till våra liv, är här placerat i centrum. Välkommen till pressvisning tillsammans med konstnärerna, torsdag 17 september 11.00

Tid: torsdag 17 september 11.00
Plats: Eskilstuna konstmuseum, Portgatan 2

Medverkande:
• Mats Bigert, konstnär
• Lars Bergström, konstnär
• Madelene Unneberg, intendent Eskilstuna konstmuseum

Till utställningen Scenario/Scenery som öppnar lördag 19 september har konstnärsduon Bigert & Bergström hämtat inspiration från teaterns tidiga ”vädermaskiner”. Sådana maskiner som stod i kulisserna och användes under föreställningar för att skapa ljudeffekter som regn, vind och åska. I Scenario/Scenery har maskinerna muterat och utrustats med solpaneler som driver deras egna rörelser. I utställningen är Bigert & Bergströms samtida vädermaskin placerad mitt på scenen, som bärare av vår tids huvudroll.

Klimat och väder är några av Mats Bigert och Lars Bergströms huvudteman. I deras konstnärliga arbete undersöker de människans försök att på olika sätt kontrollera dessa fenomen. Med sin konst lyfter de fram klimatets drastiska förändring och ger oss ingångar till komplicerade och viktiga frågor om människans och jordens överlevnad.

Vi ber dig berätta att du kommer senast onsdag 16 september 12.00 till:
Sofi Lindahl, kommunikatör Eskilstuna konstmuseum, sofi.lindahl@eskilstuna.se, 016 710 55 07
Kontakt


Eva Norberg

kommunikationsdirektör

eva.norberg@eskilstuna.se

016-710 16 92

070-089 37 38