På onsdagen invigningstalar Ewa Larsson, socialborgarråd och ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd på ett seminarium med fokus på hur våldsbejakande extremism kan förebyggas i lokalsamhället. Seminariet anordnas av Skarpnäcks stadsdelsförvaltning med anledning av stadsdelens nolltolerans mot nazism, rasism och våldsbejakande extremism.

- Det finns ett växande problem med unga vuxna som lockas in i våldsbejakande extremism. Nu finns ett behov av att bygga upp mer kompetens kring hur vi kan förebygga och jobba för demokrati, säger Ewa Larsson (MP), socialborgarråd.

Under seminariet deltar bland annat Daniel Norlander som är huvudsekreterare hos den nationella samordnaren för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism, Försvarshögskolan samt Polisen. Seminariet avslutas med en paneldebatt.

- Fokus måste ligga på förebyggande insatser för att förhindra att unga åker till exempelvis Syrien. Föräldrar vars barn som funderar på att åka eller har åkt måste få stöd och hjälp. I Kärrtorp har vi varit med om hur odemokratisk verksamhet har resulterat i våld. Stadsdelen kommer nu inom hela sitt verksamhetsområde förankra demokratiska värden. Som socialborgarråd ser jag det som ett utmärkt exempel på hur vi lokalt kan bidra till att stoppa en negativ global trend, säger Ewa Larsson (MP).

Inbjudan till seminariet bifogas meddelandet.

Anmälan för pressen görs till Cecilia Engström, pressekreterare för Miljöpartiet.

MILJÖPARTIET DE GRÖNA I STOCKHOLMS STAD
Ragnar Östbergs Plan 1, 105 35 Stockholm
08-508 29 000 (växel)

www.mp.se/stockholm
www.twitter.com/MP_Sthlm_Region

PRESSEKRETERARE

Cecilia Engström
0761-22 96 22
cecilia.engstroem@stockholm.se

Kontakt


Mårten Roslund

Pressekreterare

marten.roslund@stockholm.se

0761-22 96 25

Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

076-122 96 02