Ulrica Schenström berättar vid ett öppet seminarium den 7 juni på Södertörns högskola om arbetet med att skapa Nya Moderaterna och om läget idag.

Samtidshistoriska institutet vid Södertörns högskola är ett mångvetenskapligt forskningsinstitut som bedriver forskning som på olika sätt rör den pågående historien. Den 7 juni arrangerar de ett öppet seminarium om hur Nya Moderaterna skapades.

"Så förändrade vi det politiska landskapet"

Ulrica Schenström, tidigare statssekreterare, nu kommunikationsrådgivare, berättar om arbetet med att skapa Nya Moderaterna och om hur läget är idag.

Kommentator är Ilija Batljan, tidigare bland annat socialdemokratiskt landstingsråd i Stockholm och kommunalråd i Nynäshamns kommun, numera vice VD för Rikshem AB och ordförande i Södertörns högskolas styrelse.

När? Torsdagen den 7 juni klockan 13.00-15.00

Var? Lokal MB 505, Södertörns högskola, Alfred Nobels allé i Flemingsberg

Allmänhet och media hälsas välkomna! Fri entré, ingen föranmälan.

Kontakt: Kjell Östberg, professor vid Samtidshistoriska institutet, Södertörns högskola: 070-633 92 25Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.


Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453

Emma Williams

Forskningskommunikatör

emma.williams@sh.se

0722088876