Under påsklovet är det specialtema på Berättarministeriet – nämligen serier. Då får alla barn och unga rita och skriva serier om häftiga superhjältar, roliga djur, kluriga skattletare och smarta detektiver. Eller om precis vad de vill! Alla som skriver och ritar en serie belönas med ett fint diplom och en bok.

Vi kommer även att ge oss på att tillverka världens längsta serie. Kanske kan vi slå rekord?

Vi håller serieverkstad för alla barn och unga måndag till fredag vecka 14 i Södertälje, då det är påsklov. Vecka 15, måndag till fredag, är det serieverkstad i Husby, då det är påsklov i Stockholm.

– Serier är ett roligt och fantasifullt sätt att leka och experimentera med det skrivna ordet och den tecknade bilden. Vi hoppas inspirera många barn att vilja och våga uttrycka sig på olika kreativa sätt, säger Berättarministeriets verksamhetsansvarig Dilsa Demirbag-Sten.

 

Detta är Berättarministeriet:
Berättarministeriet är en ideell stiftelse som med hjälp volontärer driver skrivarverkstäder för barn och unga mellan 8 och 18 år i områden med hög arbetslöshet. Den första skrivarverkstaden öppnades år 2011 i Södertälje. År 2013 öppnades den andra, denna gång i Husby. I slutet av april år 2015 öppnas en tredje skrivarverkstad i Hagsätra.

För mer information och intervjuer med våra representanter, kontakta:
Colette van Luik, kommunikationsansvarig på Berättarministeriet.
colette@berattarministeriet.se. Telefon: 073 - 682 31 18.Berättarministeriet är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som verkar för ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. Vi är idag verksamma i områden med hög arbetslöshet och våra utbildningscenter finns i Södertälje, Husby och Hagsätra i Stockholm samt Gamlestaden i Göteborg. Vi stöttar lärare i våra upptagningsområden med kostnadsfria pedagogiska program som genom kreativa metoder lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Vår verksamhet bygger på en tresektoriell samverkan där resurser från det offentliga, det privata och det ideella gemensamt säkerställer Berättarministeriets långsiktiga utveckling och kvalitet.


Kontakt


Amanda Olsson

amanda.o@berattarministeriet.se

073- 682 31 14