Sinnlighetens närvaro – i dialog med Luther är bok nummer fyra i Lutherserien, som totalt innehåller sju böcker av olika författare.

I boken visar Elisabeth Gerle en Martin Luther som bejakar sensualism och sinnlighet. Boken ges ut den 12 februari och går att köpa hos Verbum.

Sinnlighetens närvaro – i dialog med Luther visar en annan sida av Luther än den hämmade vi möter i media.  Mat, vin, musik och goda vänner var ett sätt att hålla depression och tvivel borta.
Kroppen var inte ett hot mot det andliga. Sexualiteten sågs som naturlig och skapad av Gud. Boken visar hur Luther använder mystikens bildspråk från Höga visan och gör det till något nytt. Han betonar föreningen med Kristus som något glädjefyll.

Författaren Elisabeth Gerle är verksam som professor och etiker vid Svenska kyrkans forsknings- enhet samt vid Uppsala universitet.
Hon har tidigare publicerat bland annat Luther som utmaning: Om frihet och ansvar (2008, red), Farlig förenkling, Om Religion och politik (2010) samt Mänskliga rättigheter för Guds skull (2006).

Författare: Elisabeth Gerle
ISBN: 978-91-526-3605-3
Utgivning: 12 februari 2015, Verbum
Webbpris: 309 kronor


Ämnen

Religion, tro

Ledande utgivare av teologisk litteratur och livsfrågelitteratur


Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig Bok, Gudstjänst & teologi, konfirmandmaterial

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28