Till följd av Coronautbrottet väljer Närhälsan att tillfälligt stänga närakuten i Skene och jourcentralen i Ulricehamn för att koncentrera resurserna till Borås. Stängningen sker mellan 4 april och 31 augusti eller så länge pandemin pågår.  

– Under rådande Covid-19-pandemi finns behov av att koncentrera verksamheten. Främst på grund av personalbrist, men även utifrån ett minskat söktryck. Vi väljer därför att samla resurserna på Borås jourcentral, säger Maritha Bäck, primärvårdschef Närhälsan. 

Borås tar över 

I Borås kommer alla privata och offentliga vårdcentraler att samverka runt jouren samtidigt som Närhälsan kan bemanna upp telefon, digital verksamhet och hembesöksteam för att äldre och multisjuka ska kunna vårdas hemma. 

I normalfallet har Skene närakut öppet klockan 17 – 22 på vardagar och 10 – 16 på helger. Ulricehamns jourcentral har öppet klockan 9 – 15 på lördagar och söndagar. Från lördag 4 april tar istället Borås jourcentral emot patienter från Skenes och Ulricehamns områden på kvällar och helger. Borås jourcentral kommer att ha öppet klockan 17 – 22 på vardagar och 10 – 16 på helgerna.  

– Vi har tidigare på somrarna stängt på samma sätt så därför är det ingen nyhet för våra medarbetare och invånare. Men i år följer vi pandemin istället för sommaren. Vi hoppas att alla har förståelse för detta och att vi måste optimera våra resurser för att bekämpa smittspridning och ta hand om sjuka, säger Maritha Bäck. 

Vårdcentralerna öppna som vanligt 

Förändringen påverkar inte Närhälsans vårdcentraler som har öppet som vanligt. 


Kontakt
Maritha Bäck, primärvårdschef, Närhälsan 
Telefon: 070 – 516 21 46 
E-post: maritha.back@vgregion.se 

Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård. Med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler och rehabmottagningar i Västra Götaland och 5 300 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa. Västra Götaland är en region med 1,6 miljoner invånare och 130 olika nationaliteter.Kontakt


Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

0722-015549

Anders Wikstrand

Kommunikatör

anders.wikstrand@vgregion.se

076-831 32 85