Skidskyttelandslaget Fotograf/Källa: Per Danielsson

På onsdagens presskonferens i Östersund offentliggjordes vilka av de svenska åkarna i VM-laget som startar i torsdagens mixstafett samt damernas och herrarnas sprint under fredagen och lördagen. Linn Persson blir först ut i den inledande stafetten, följd av Hanna Öberg, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson.

Det är nu klart hur den svenska laguppställningen i de första tävlingarna i Skidskytte-VM i Östersund ser ut. I mixstafetten, som går av stapeln på torsdag, kör Linn Persson första sträckan, sedan Hanna Öberg, Jesper Nelin tredje sträckan och avslutar gör Sebastian Samuelsson. 

– Det är det bästa lag vi kan erbjuda i morgon och vi har bra outsiderchanser att göra ett bra resultat, säger chefstränare Wolfgang Pichler om uttagningen. 

I damernas sprint på fredagen tävlar återigen Hanna Öberg och Linn Persson. Mona Brorsson och Anna Magnusson är också uttagna att åka då. I herrarnas sprint står Fredrik Lindström på startlinjen, som varit borta från tävling en period på grund av körtelfeber. Då kommer också Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin och Peppe Femling till start. 

- Det känns grymt bra att vara här. Det här var målet, jag fick ställa in mig på att det skulle ta tid, kommenterar Fredrik Lindström. 

Hela programmet för Skidskytte-VM finns på www.2019ostersund.se

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda och popularisera skidskytte samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete samt information och marknadsföring av svenskt skidskytte. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, ärlighet, jämställdhet, kvalitet, utveckling och affärsmässighet. Ambitionen är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Patrik Jemteborn

Ordförande organisationskommittén för Världscupen i Östersund

patrik.jemteborn@skidskytte.se

070-671 20 08

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251