Jean-Marc Chabloz, Skyttetränare SSSF Fotograf/Källa: Håkan Blidberg

Efter nyligen avslutad skidskyttesäsong siktar nu landslagsorganisationen framåt mot nya mål, och vi gör det med viktiga, kvalitativa förstärkningar av teamet kring landslagsåkarna.

Vi har länge haft en strategi som bygger på att koncentrera våra resurser till vårt center, eller skidskyttefabrik om man så vill, i Östersund, berättar Bengt Jönsson, Generalsekreterare. Nu stärker vi organisationen med ytterligare en, mycket rutinerad och välrenommerad skyttetränare samt en fysioterapeut i absolut världsklass.

Skyttesatsningen förstärks

Skyttetränaren är Jean-Marc Chabloz som kanske är okänd utanför skidskyttesporten men desto mer känd inom densamma. Han är ursprungligen från Schweiz och före detta skidskytt i världsklass. Jean-Marc är bosatt i Sverige sedan 2003 och har tidigare arbetat sju år på skidskytteförbundet i olika roller men har de 9 senaste åren verkat som tränare på skidskyttegymnasiet i Östersund.

Jean Marc Chabloz kommer tillsammans med Johan Hagström att ansvara för strategi, planering och genomförande av skytteträningen för våra landslag.

Jag brinner verkligen för tränarjobbet och är otroligt tacksam för att få den här chansen att jobba med de bästa i världen, säger en sprudlande Chabloz. Min förhoppning är att kunna tillföra en del inspiration och nytänk i skytteträningen, samtidigt som jag är medveten om att många av våra landslagsåkare redan levererar på yttersta nivå i skyttet.

Starkare och snabbare

Ett tydligt önskemål från landslagsåkarna har varit att få större tilllgång till en erfaren fysioterapeut och deras önskemål uppfylls nu med råge eftersom Marcus Bystedt, som tidigare jobbar deltid med både skidskyttar och längdskidåkare nu kommer att stödja skidskyttelandslaget i större utsträckning.

Landslagschefen mot nya utmaningar

Landslagschefen Anders Byström har valt att gå vidare mot nya utmaningar. Vi tackar honom för den här tiden och önskar honom lycka till på det nya jobbet på Skidförbundet.

Skidskyttelandslaget är i stor utveckling och har en spännande framtid. Jag är stolt över att ha fått vara med på färden och har trivts väldigt bra med både aktiva och medarbetare. Jag vill tacka svenska Skidskytteförbundet för allt och önskar lycka till framöver, säger Anders Byström.

Förstärkningarna ovan sker i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté och är ett led i en gemensam satsning mot OS 2022!

För mer information, kontakta Generalsekreterare Bengt Jönsson, 070 658 12 58, bengt.jonsson@skidskytte.se

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 


Ämnen

Sport

Platser

Jämtland

Taggar

skidskytte

Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251

Ella Alvin

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

ellaalvin@hotmail.com

+46738096128

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se