Under vecka 40, 30 september-4 oktober, har förskoleköken och skolrestaurangerna skördetema. Under hela veckan blir det extra fokus på säsongens rotfrukter och frukter.

Det kommer även att finnas en utställning i skolmatsalarna med fakta om rotfrukter, äpplen och pumpor. Skördeveckan kommer också att ha fokus på minskat matsvinn. Föräldrar hälsas särskilt välkomna att äta tillsammans med sina barn under den här veckan, ett erbjudande som Kalmar kommun har till vårdnadshavare under hela året (gäller en gång per termin och barn).

Media hälsas välkomna till Funkaboskolans skolrestaurang för att prata med kocken Marie Karlsson.

Datum och tid: 30 september-4oktober
Plats: Funkaboskolan

För mer information kontakta:
Marie Karlsson, kock, Funkaboskolan, 0480-45 32 15


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41