När årets Rullskidskytte-SM avslutades var det skyttet som avgjorde när Anna Magnusson, Piteå och Tobias Arwidson knep guldmedaljerna med enbart en bom var på fyra skjutningar.

-          Det liggande skyttet har varit lite struligt den senaste tiden så det var riktigt skönt att få till det bra idag, sa Anna Magnusson efter loppet.

Anna fick till slut en segermarginal på över minuten till klubbkompisen Hanna Öberg. Bronset tog Mona Brorsson.

-          Jag hade ingen riktig fart i benen idag, sa en nöjd Arwidson efteråt. Det är skönt att kunna skjuta bra, även om skjutfarten inte riktigt är på den nivån jag vill ha den.

Arwidson var aldrig riktigt pressad men tvåa blev kanske dagens gladaste skidskytte Daniel Gustafsson, Biathlon Östersund som har ett par sämre säsonger bakom sig.

-          Jag är nöjd med helgens tävlingar, kommenterade Wolfgang Pichler. Vi ser att vi nu har en hög nivå på Svenskt Skidskytte och att det är svårt att ta ett SM-Guld, förmodligen svårare än någonsin, definitivt så på damsidan. Det visar att vi är på rätt väg med att ta hand om våra talanger. Jag ser dessutom flera talangfulla skidskyttar i de yngre klasserna så med en fortsatt positiv utveckling så kommer vi fortsätta vara framgångsrika.

Tävlingarna genomfördes i Sollefteå i strålande väder på söndagen, där förhållandena på skjutvallen blev helt optimala. Hela helgens program livesändes via Web-TV vilket uppskattats av TV-publiken.

Fullständiga resultat: http://www.i21if.se/Tavlingar/sm26-2782017/

Livesändningar i efterhand: https://svenskskidskytte.play.livearena.com/Förbundets ändamål är att bredda och popularisera skidskytteidrotten, samt att skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. I detta arbete är föreningarna den viktigaste kuggen, eftersom det är där verksamheten utvecklas och bedrivs.


Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220