Nu i veckan är det urpremiär för Smaka Svenskt – guiden till krogar med svensk mat. Den presenteras i den nordiska montern på den ekologiska världsmässan BioFach 17-20 februari i Tyskland.

Det är en rykande färsk webb-guide till krogar och caféer runt om i Sverige som satsar på modern svensk mat, förankrad i genuina traditioner och äkta råvaror. Gemensamt för de drygt 200 medverkande krogarna är att de satsar på säsonger, regionala specialiteter, ekologiska och lokala produkter.

 

Guiden är regionalt indelad med kartor över områdena. Den presenteras på svenska och engelska.

www.smakasvenskt.se; www.tasteswedish.se

 

-Att lyfta fram det regionala, ekologiska och de "nya kreativa" matimpulserna tycker jag är riktigt bra. Det är ett snyggt sätt att föra denna utveckling framåt, säger Paul Bosse från Gourmet Grön som är en av de medverkande restaurangerna.

 

-Sverige har massor av topprestauranger i hela landet, säger Carin Enfors på EkoMatCentrum. Restauranger som serverar det bästa av svensk mat. Entusiastiska och drivna krögare och kockar som jobbar med de finaste råvarorna och den ofta lokalt förankrade traditionella kokkonsten. Detta vill vi visa alla turister, svenska som utländska, som reser runt i vårt avlånga land.

Www.smakasvenskt.se ger en ny dimension av Sverige, fortsätter Carin entusiastiskt.

 

Guiden har utvecklats av EkoMatCentrum med stöd av Jordbruksverket. EkoMatCentrum - Informationscentrum för ekologiska produkter, skapar intresse för ekologiska produkter och medverkar till hållbara produktionsmetoder.
EkoMatCentrum, är en ideell förening med syfte att verka för en hållbar utveckling i livsmedelskedjans alla led. Föreningen verkar genom att sprida information om ekologiska produkter och därmed bidra till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel. EkoMatCentrum vill verka för att små och stora företag i livsmedelskedjans alla led ställer höga miljökrav vid köp och handel med livsmedel.


Kontakt


Eva Fröman

Verksamhetsledare

eva@ekomatcentrum.se

070-779 59 90

Mimi Dekker

Presskontakt

mimi@ekomatcentrum.se

076-277 00 30