Torsdagen den 8 augusti drar Kalmar Stadsfest igång och pågår sedan till och med den 10 augusti. I år blir det extra stort fokus på sociala frågor.

Nytt för i år är att Region Kalmar län och Suicide Zero kommer att finnas på plats för att prata om psykisk hälsa. Under fredagen och lördagen kommer de att ha varsin mötesplats, som besökarna kan komma till om de vill prata eller för att få tips och råd.

På torsdagskvällen kommer filmen ”Ted – för kärlekens skull”, som handlar om artisten Ted Gärdestads liv, att visas i Stadsparken. Filmen introduceras av manusförfattaren och regissören Hannes Holm och hans bror Herman Holm, som är psykiater och tidigare överläkare i psykiatri i Region Kalmar län.

På fredagen blir det en hyllning till Avicii på Larmtorget kl. 17. Artister från regionen kommer att bjuda på Avicii-covers till förmån för Suicide Zero. Lite senare på kvällen, kl. 19, står dessutom sångerskan Janice på Larmtorgets scen. Hon är en av Suicide Zeros ambassadörer.

Omfattande trygghets- och säkerhetsarbete
Som vanligt har Kalmar Stadsfest också ett omfattande trygghets- och säkerhetsarbete. Sedan flera år tillbaka finns en kris- och säkerhetsplan för evenemanget och inför varje år hålls flera möten där Destination Kalmar, Kalmar kommun, polisen och andra berörda myndigheter tittar på hur säkerhetsarbetet kan utvecklas. Under själva stadsfesten hålls dessutom stabsmöten varje morgon för att man snabbt ska kunna följa upp sådant som sker.

– Kalmar Stadsfest ska vara ett tryggt och välkomnande evenemang för alla. Genom åren har vi gjort flera insatser för att öka tryggheten och vi har ett fantastiskt samarbete med många aktörer i regionen. Precis som förra året kommer vi t.ex. att upprätta ett särskilt trygghetsnummer via kommunens Trygghets- och larmcentral, som besökare kan ringa till om de känner sig otrygga eller utsatta. Polisen har också stor närvaro under hela stadsfesten, vilket känns tryggt, berättar Pär Israelsson, som är evenemangschef på Destination Kalmar och projektledare för Kalmar Stadsfest.

– Som vanligt vill vi också passa på att uppmana besökarna att ta hand om varandra. Det är ett budskap vi har jobbat mycket med de senaste åren och som vi känner att besökarna har tagit till sig. Det är när vi tar hand om varandra som vi kan skapa en trygg och välkomnande stadsfest. Så om du ser eller hör någonting – visa att du bryr dig och fråga om det är ok. Tveka inte att kontakta vakt, polis eller någon av oss som jobbar med Kalmar Stadsfest om du behöver hjälp, tillägger Pär Israelsson.

Mer information:
om Kalmar Stadsfest och stadsfestens kris- och säkerhetsarbete:
Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar, tel. 0480-45 34 08, 070-675 67 19

om Suicide Zeros medverkan under Kalmar Stadsfest:
Maria Pedersen, Suicide Zero, tel: 070-55 17177

Om Kalmar Stadsfest
Kalmar Stadsfest 2019 äger rum den 8–10 augusti. Under tre dagar bjuds besökare och Kalmarbor på konserter och roliga aktiviteter runt om i staden. Några av årets akter är Molly Sandén, Wilmer X, Moneybrother, Janice, Thomas Stenström, Bröderna Norberg, Hanna Järver, Albin Lee Meldau och Atomic Swing.

Hela programmet finns på:
kalmarstadsfest.se

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93