En granskning kring hur socialtjänsten i Kalmar kommun hanterat ett känsligt och komplext ärende kring barnäktenskap visar att handläggningen är av god kvalitet.

Det var efter en anmälan från en privatperson som Inspektionen för vård och omsorg (IVO) granskade hur ärendet hanterats av Kalmar kommun. Ärendet gällde ett ensamkommande barn som när hon kom till Sverige uppgett sig ha ingått äktenskap före ankomsten till Sverige. Granskningen har nu visat att handläggningen i ärendet har varit av god kvalitet. Skyddsbedömningen är motiverad och dokumenterad och utredningen är genomförd på ett noggrant och omsorgsfullt sätt där flickans behov blivit väl belysta.

– Det känns mycket glädjande att läsa IVO:s beslut. Det ger oss ett kvitto på att vi hanterat en mycket svår och komplex fråga som barnäktenskap på rätt sätt. De chefer och socialsekreterare som handlagt ärendet ska ha en eloge. Hanteringen visar att socialtjänsten i Kalmar har duktiga och kompetenta socialarbetare, säger Socialchef Cecilia Frid.

Kontakt

Cecilia Frid, Socialchef
tfn 0480-45 38 91Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41