Kampanjen Jag är lärare belönades idag med 50-wattaren

Kampanjen ”Jag är lärare” som Södertörns högskola tagit fram tillsammans med Gullers grupp förärades idag med 50-wattaren, en utmärkelse för effektiv kommunikation.

Idag presenterades vinnarna i reklamtävlingen 100-wattaren, och Södertörns kampanj för lärarutbildningen ”Jag är lärare” tog hem 50-wattaren, tredje pris, i kategorin Ideellt - Kampanj.

Totalt deltog 88 tävlingsbidrag i 11 olika klasser. Kampanjen för lärarutbildningen på Södertörns högskola ”Jag är lärare”, som togs fram i samarbete med Gullers grupp inför ansökningsperioden till vårterminen 2016 nominerades både i kategorin ”Konsument – Kampanj”, där 18 bidrag nominerats, och i kategorin ”Ideellt – Kampanj” som ett av sju nominerade tävlingsbidrag.

Juryn motiverade Södertörns högskolas och Gullers Grupps vinst på följande sätt:

”Hur engagerar man en informations- och reklammättad målgrupp till att intressera sig för ett dalande yrkesval? Genom att förstå vilka egenskaper som krävs och lyfta dem genom målgruppens egna förebilder och låta dem visa en annan sida. En stor bedrift att lyckas öka antalet ansökningar till lärarutbildningen med 10 % i en vikande marknad.”

– Kampanjen har ju varit väldigt framgångsrik och verkligen haft effekt, säger Kenneth Wall, kommunikationschef på Södertörns högskola. Det är oerhört roligt att 100-wattaren uppmärksammar detta lite annorlunda grepp att nå rätt målgrupp.

Kampanjen Jag är lärare, som togs fram hösten 2015, medförde då att ansökningarna till Södertörns högskolas lärarutbildningar översteg målet med 500 procent och ökade med 323 procent jämfört med riksgenomsnittet. Intresset för lärarutbildningarna var fortsatt högt även i år efter att kampanjen används också hösten 2016 inför ansökningsperioden till vårterminen.

Läs mer på http://100wattaren.se.Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.


Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453

Emma Williams

Forskningskommunikatör

emma.williams@sh.se

0722088876