Södertörn högskolas kampanj ”Jag är lärare” vinner europeiskt PR-pris

Kampanjen ”Jag är lärare” som Södertörns högskola tagit fram tillsammans med Gullers grupp förärades på torsdagskvällen European Excellence Awards i kategorin Employer Branding & Recruiting.

European Excellence Awards är en europeisk gala som arrangeras av Communication Director, ett europeiskt magasin för PR och kommunikation. Under galan, som hölls i Berlin, prisades hela 63 bidrag i lika många klasser. I klassen Employer Branding & Recruiting,där Södertörns högskola var nominerad och alltså tog hem segern, var även Bayerischer Handwerkstag, Boehringer Ingelheim Pharma, Mars Inc och YS Stat nominerade.

Gullers Grupp, som är den PR-byrå som tagit fram kampanjen tillsammans med kommunikationsavdelningen på Södertörns högskola, har gjort en engelsk version av kampanjen, ”I teach” som skickades in till tävlingen.

– Fantastiskt roligt att kampanjen uppmärksammas och prisas även internationellt, säger Kenneth Wall, kommunikationschef på Södertörns högskola. Den har prisats i den svenska kommunikationstävlingen 100-wattaren två år i rad, och så nu detta. Priserna är roliga, men det viktiga är naturligtvis att kampanjen har varit framgångsrik och ökat antalet sökande till lärarutbildningen, vilket gör att Södertörns högskola kan bidra till att minska lärarbristen i Sverige.

Kampanjen Jag är lärare, som togs fram hösten 2015, medförde då att ansökningarna till Södertörns högskolas lärarutbildningar översteg målet med 500 procent och ökade med 323 procent jämfört med riksgenomsnittet. Intresset för lärarutbildningarna var fortsatt högt även i år efter att kampanjen används också hösten 2016 inför ansökningsperioden till vårterminen.

Läs mer på https://eu-pr.excellence-awards.com

Se även  http://jagarlarare.se/Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.


Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453

Emma Williams

Forskningskommunikatör

emma.williams@sh.se

0722088876