Fotograf/Källa: Södertörns högskola

Södertörns högskolas hemsida har förärats med Publishingpriset vid en prisutdelning på Berns salonger i Stockholm. Högskolan vann priset i kategorin informationssajter där sju webbsidor var nominerade.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker – på svenska eller engelska. Södertörns högskolas nya hemsida som lanserades i mars var nominerad bland sju informationssajter i den kategorin, och utsågs i dag till vinnare.

– Otroligt roligt att vår nya hemsida belönas med Publishingpriset, det visar att vår satsning på bland annat användarvänlighet, tillgänglighet och bra bildmaterial har gett effekt. Det här priset är projektgruppens förtjänst, de har jobbat väldigt hårt med vår hemsida och gör fortfarande – en stor eloge till alla de som ingår i gruppen, säger Kenneth Wall, kommunikationschef på Södertörns högskola.

– Södertörns högskolas webbplats har tagits fram med hjälp av Karlstadbaserade byråerna Advant och Soleil, och de har också en stor del i detta pris, säger Marie Sterner som varit projektledare för den nya hemsidan.

Juryns motivering: "För en genomarbetad sajt med kreativ menylösning, bra sökfunktion och utmärkt navigering i mobilen."

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453

Emma Williams

Forskningskommunikatör

emma.williams@sh.se

0722088876