Den 10 juni arrangerar Svenska institutet för europapolitiska studier, Sieps, ett seminarium med tre forskare från Södertörns högskola för att diskutera valutgången i årets EU-val.

På söndag röstar vi i Sverige för fjärde gången i ett EU-val. Tidigare val har präglats av lågt valdeltagande och stora svängningar i väljarstödet för de politiska partierna. Generellt sett brukar regeringspartier och stora partier göra sämre ifrån sig i dessa val jämfört med nationella. Vad blir utfallet för respektive parti i Sverige och i övriga EU denna gång? Och hur högt blir valdeltagandet?

Det är dessa frågor, bland andra, som Södertörnsforskarna Nicholas Aylott, docent i statsvetenskap; Karl Magnus Johansson, docent i statsvetenskap; och Ann-Cathrine Jungar, docent i statsvetenskap kommer att diskutera utifrån sina respektive forskningsområden.

Moderator: Göran von Sydow, Sieps

Seminarium: Europaparlamentsvalet: en första analys
Tid: onsdag 10 juni 2009, kl. 14.00-15.30
Plats: Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2, Stockholm

Evenemanget är öppet för allmänheten.
Anmälan görs till info@sieps senast den 8 juni

Mer information: www.sieps.se

Kontakt:
Kristina Asplund, Sieps, telefon: 070-399 23 38
Ann-Cathrine Jungar, Södertörns högskola, telefon: 073-572 12 86Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.


Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453

Emma Williams

Forskningskommunikatör

emma.williams@sh.se

0722088876