Sofia Camnerin och boken När larmet tystnar hörs tonen

Den tidigare kyrkoledaren Sofia Camnerins nya bok är en teologisk reflektion över de frågor som väcks under livets mörka dagar.

När larmet tystnar hörs tonen är en personlig och uppriktig berättelse om hur Sofia Camnerin blir sjukskriven efter att under många år ha kämpat för sitt barn med dubbla neuropsykiatriska diagnoser.

Boken handlar dock varken om sjukskrivning i sig, eller om att vara förälder till ett barn med speciella behov – utan om livsfrågorna som väcks i dessa skeenden, tolkningen av livet och tillvaron. Vad händer med gudstron i en livskris? Är vi verkligen värdefulla i de vi är, inte i det vi gör? Hur kan vi hitta mening och någon slags försoning med livet som det är, mitt i klimatkris och psykisk ohälsa? Finns det en kraft i lidandet?

Sofia Camnerin har upptäckt att när larmet tystnar hörs tonen – tonen av den närvaro som lugnar magoron, som finns lika nära oss som vinden som lyfter våra spretiga hårtestar och hjälper oss tillbaka när ångesten har ristat hål i vår själ.

Boken är en fristående uppföljare till Sofia Camnerins senaste bok När livet stramas åt skärps blicken.

Sofia Camnerin är teologie doktor, pastor och biträdande rektor på Enskilda högskolan Stockholm. Mellan 2012 och 2020 var hon biträdande kyrkoledare för Equmeniakyrkan.

Titel: När larmet tystnar hörs tonen
Författare: Sofia Camnerin
Förlag: Verbum 
Omslag: Eva Lindeberg
Sättning: Aina Larsson
ISBN: 978-91-526-3825-5

Verbum skapar, distribuerar och marknadsför produkter och tjänster i tryckta och digitala kanaler mot den kyrkliga marknaden. Genom gediget kunnande om församlingarnas behov levererar vi relevant och värdeskapande innehåll. Vår målsättning är att hjälpa församlingarna att stärka sina verksamheter och nå sina mål.

Relaterade bilderKontakt


Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28