Efter fyra veckors testkörningar var det på onsdagen dags för leverantören Optibag att slutligen överlämna den nya sorteringsanläggningen i KSRR:s händer på riktigt.

Optibag har fram tills nu ansvarat för driften och de testkörningar som gjorts visar att anläggningen fungerar precis så bra som vi hoppades.

Utsorteringsgraden av de gröna påsarna ligger på hela 96 procent!

- Tack vare att våra abonnenter hela tiden varit så duktiga på att sortera matavfallet har vi redan säkerställt att vi med råge kan leverera den mängd slurry och förbränningsavfall vi åtagit oss, säger KSRR:s vd Jan Fors.

Överlåtandet undertecknades i samband med en pressvisning på onsdagen av förbundsordförande Steve Sjögren (S) och Optibags vd Stefan Holmertz.Kretslopp Sydost är ett kommunalförbund som ansvarar för att omhänderta hushållens avfall, informera om källsortering och verka för minskat avfall inom våra medlemskommuner Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Sävsjö, Vetlanda och Uppvidinge. Inom förbundet bor det ca 185 000 invånare. Vid vår avfallsanläggning på Moskogen hanterar och behandlar vi alla typer av avfall. Hos Kretslopp Sydost arbetar ca 90 medarbetare och vårt uppdrag utförs i såväl egen regi som av upphandlade entreprenörer. Verksamheten är helt taxefinansierad och Kretslopp Sydost omsätter ca 205 Mkr årligen.


Kontakt


Madeleine Åkesson

Kommunikationsansvarig

madeleine.akesson@kretsloppsydost.se

072-466 57 31

Maria Schade

Förbundsdirektör

maria.schade@kretsloppsydost.se

076-787 28 77