Välkommen till en utställning med människor som gör saker med sina händer för att det betyder något. Möt människor som har hittat hem eller en tillflyktsort i slöjden – för att glömma eller minnas, för att skapa, lära ut eller helt enkelt bara hitta en gemenskap. 1 december öppnar Händer & tankar på Biskopsgårdens bibliotek i Göteborg.

Möt Xiangfen som kreerar i papper, Jennifer som stickar och virkar på bussar och tåg, hemma och på jobbet, Ingvar som har hittat en gemenskap i hantverket, Erika som väver en länk mellan historia och nutid, Elzbieta som skapar med pärlor, Marjan som gör vacker mosaik och målar på glas, Adéle som sysslar med cosplay och Kolsumeh som gör mattor som en form av terapi. Detta är några av de människor som berättar om varför de slöjdar och skapar av olika skäl i utställningen  Händer & tankar.

Dessa skapande personer är människor som har kommit i kontakt med projektet Ta i hand. Ett projekt som under ett års tid skapat möten och kreativa slöjdtillfällen i Biskopsgården.

- Biskopsgården är ett område fullt av skapande människor. Vi vill med den här utställningen synliggöra människorna bakom slöjden och handarbetet och kanske få ett svar på frågan varför man slöjdar, berättar Hillevi Gunnarson, hemslöjdskonsulent i Västarvet.

Vernissage

1 december kl. 17-19 på Biskopsgårdens bibliotek, Vårväderstorget, Göteborg. Utställningen pågår mellan 1 - 27 december. Utställningen arrangeras av projektet Ta i hand som vill skapa möten genom slöjd och hantverk i Biskopsgården.

Vill du veta mer?

ta.i.hand.projektet@gmail.com
facebook.com/ta.i.hand.projektet
Ingrid 073 217 60 98
Jenny 073 760 78 47

Projektet och utställningen genomförs av föreningen Göteborgsslöjd, Svensk form Väst och Slöjd i Väst/Västarvet med stöd av Göteborgs stad Kultur

Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45