Fotograf/Källa: Stockholms stad

Vid Hornstull invigde idag trafikborgarråd Daniel Helldén Stockholm stads första parkeringsplats där elsparkcyklar kan laddas. Just nu skapas tre olika typer av parkeringszoner, så kallade hotspots: de med laddmöjlighet, de som är folierade på gatumark och virtuella som syns i respektive företags app.

- Nu går vi vidare i arbetet med elsparkcyklarna, och särskilda parkeringszoner är ett viktigt steg för att underlätta för brukarna och komma tillrätta med felparkeringar. På detta sätt kan vi skapa en säker trafikmiljö. Det är spännande att följa utvecklingen kring mikromobiliteten, och jag tror att det här är en bra lösning, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Just nu finns det cirka 4 500 elsparkcyklar i Stockholm, och sex aktiva bolag. Enligt avsiktförklaringen, som alla aktiva bolag signerat, ska bolagen med hjälp av exempelvis ekonomiska incitament uppmuntra användandet av hotspots. Under sommaren placeras 30 folierade hotspots runt om i staden, och företaget Movon kommer tillsammans med Fortum placera ut 5 stycken laddningsbara hotspots. Efter en testperiod i City, på Södermalm och Norrmalm kommer detta att utvärderas.

- Att skapa laddningsbara hotspots ute på stan är en smart kombination av laddning och parkering och underlättar  för företagen som själva ansvarar för att samla in och ladda alla elsparkcyklar. På det här sättet hoppas vi kunna minska runtflyttandet och transporterna vilket är viktigt för en hållbar stad, säger Daniel Helldén.


Laddbara hotspots för elsparkcyklar kommer att placeras ut:
Hornstull
Östermalmstorg
St Eriksplan
Medborgarplatsen
Vid Gallerians köpcentrum

Folierade hotspots för elsparkcyklar kommer att placeras ut:
Hantverkargatan utanför Stadshuset
Fleminggatan utanför tekniska nämndhuset
Vasaplan
Kungsgatan
Klarabergsgatan
Hamngatan
Norrmalmstorg
Kungsgatan
S:t Eriksplan
Odenplan
Rådmansgatan
Birger Jarlsgatan
Karlaplan
Kornhamnstorg
Swedenborgsgatan
Sankt Paulsgatan
Ringvägen
Långholmsgatan

Presskontakt:
Elisabeth Ekstrand, Pressekreterare Daniel Helldén, elisabeth.ekstrand@stockholm.se, 076-122 96 02

Läs och dela pressmeddelandet på vårt pressrum: http://www.pressmachine.se/pressroom/view/miljopartiet-i-stockholms-stad
Miljöpartiet de gröna i Stockholms stad
Ragnar Östbergs Plan 1, 105 35  STOCKHOLM
08–508 29 000 (växel)
www.mp.se/stockholm   
www.twitter.com/MP_Sthlms_Stad  
www.instagram.com/mp_sthlms_stad


Kontakt


Christian Valtersson

Pressekreterare Daniel Helldén

christian.valtersson@stockholm.se

076-122 96 25

Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare Katarina Luhr

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

076-122 96 02