Efter dialog med regionens smittskyddsläkare och hygienöverläkare avråder omsorgsförvaltningen i Kalmar kommun starkt från samtliga besök på vård- och omsorgsboendet Vänskapens väg.

Det finns en pågående smittspridning och ett omfattande smittspårningsarbete ska genomföras på boendet. I nuläget finns det ingen omsorgstagare med bekräftad smitta av Covid-19 på boendet. Som en skyddsförebyggande säkerhetsåtgärd under smittspårningsarbetet och för att minimera risken för ytterligare smittspridning gäller en stark avrådan från besök på boendet under perioden den 22-29 november.

- Vi förstår att denna avrådan från besök blir en begränsning för både omsorgstagare och närstående på boendet. Vi ser den dock som nödvändig för att minimera risken för ytterligare smittspridning av Covid-19 under den pågående smittspårningen, säger förvaltningschef Mattias Ask.

Omsorgsförvaltningen kommer att ha fortsatt dialog med regionens smittskydd och kommer att följa upp hur avrådan från besök efterlevs under pågående smittspårningsarbete.  Under nästa vecka kommer de praktiska delarna kring den nya förordningen vara på plats som möjliggör att kommunen i dialog med smittskyddet också kan införa lokala besöksförbud på vård- och omsorgsboenden.

För mer information kontakta:

Mattias Ask, förvaltningschef omsorgsförvaltningen i Kalmar kommun, 0480-45 35 05, mattias.ask@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41