Efter sommaren öppnar succén The Fishery i Gallerian. The Fishery har på kort tid etablerat sig som en av matscenen Teaterns mest populära restauranger och nu tas favoriten ”Krispig fisk” till city. I den 144 kvadratmeter stora lokalen kommer The Fishery att leva sida vid sida med ett helt nytt systerkoncept med fokus på grönt.  

– Vi är jätteglada att The Fishery och det än så länge hemliga systerkonceptet väljer att flytta in hos oss i Gallerian. Att vi lyckas attrahera så omtyckta och populära koncept är ett kvitto på Gallerians starka dragningskraft. Det här ett viktigt steg i vårt mål att efter ombyggnationen ha ett av Stockholms mest spännande matutbud, anpassat efter den moderna citymänniskan, säger Cecilia Åkessoncentrumchef Gallerian.

Gallerian befinner sig mitt i en helhetsomvandling för att skapa en attraktiv och tillgänglig plats fylld med kontraster. I samband med omvandlingen kommer utbudet av matupplevelser mer än fördubblas fram till 2019.  

Malin Söderström, Årets Krögare 2014 och första kvinnliga kock i kocklandslaget står tillsammans med Carl Ullsten bakom en rad framgångsrika restauranger som Moderna Museets MoMuMat, Restaurang Hjerta på Skeppsholmen och The Fishery i Teatern vid Ringen centrum. Nu tar de nästa steg i sin gastronomiska resa.

– Med The Fishery vill vi erbjuda det bästa från havet till priser som gör att så många som möjligt kan del av maten. Med vårt nya koncept kommer vi göra detsamma från jorden. Det jag kan berätta redan nu är att det kommer att vara ett koncept med fokus på vällagat grönt, säger Malin Söderström.

Det nya resturangkoncepten kommer att dela lokal med entré från Brunkebergstorg. Öppning beräknas till mitten av september. 

Om Gallerian
Gallerian är en genuin stockholmsikon och har varit det sedan öppningen 1976. Handelsplatsen är en del av nya city och kvarteret Urban Escape som ägs och utvecklas av AMF Fastigheter. Urban Escape innehåller handel, kontor, bostäder, restauranger och barer samt de två hotellen At Six och Hobo med två unika takkoncept; Restaurang TAK och Stockholm under Stjärnorna. 

Om The Fishery
Ett fiskeri, Fishery, är någon som odlar och skapar produkter från havet och andra vatten. Ett fiskeri har hand om all typ av fisk, skaldjur och ätbara vattenväxter. På The Fishery har Malin Söderström, första kvinnan i kocklandslaget och Carl Ullsten serverat det bästa från haven sedan 2016. Till det erbjuds ett stort utbud av bubbliga drycker. The Fishery finns för närvarande i Teatern i Ringen centrum. Förutom The Fishery står duon bakom Moderna Museets MoMuMat och Restaurang Hjerta på Skeppsholmen. 

Marta Jarzabek-Hultén 
Marknad & kommunikationsansvarig
070-585 05 88
marta.jarzabek-hulthen@amffastigheter.se


Bifogade filer

 Carl Ullsten

 Release
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

0768-94 45 57

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

070 - 270 76 42

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50