Här ligger de tre nya mötesplatserna i Rockneby. Fotograf/Källa: Kalmar kommun

I investeringsbudgeten för 2020 finns drygt 3,7 miljoner kronor avsatta för en storlekplats i Rockneby. Projekt- och byggenheten har vid planeringen av detta uppdrag kommit fram med en alternativ lösning som kommunstyrelsens planutskott idag har fattat beslut om att genomföra.

Den nya lösningen går ut på att förstärka flera olika platser i Rockneby istället för att bygga endast en stor lekplats. Fördelarna med detta är flera. Dels ger det fler mötesplatser för de runt 1000 invånarna i Rockneby och dels ger det möjligheter att skapa attraktiva miljöer för fler målgrupper.

– Detta är en del i vårt arbete med att skapa en levande landsbygd för att Kalmar kommun ska vara attraktiv och sund att leva och bo i. Genom att satsa på gemenskap, lek och rörelse för alla - gammal som ung - uppstår glädje och ökad hälsa för både kropp och själ, säger servicenämndens ordförande Johanna Petersson (C).

De satsningar som nu beslutats innebär att bygga en lekpark med djungeltema för lite äldre barn. På en annan plats byggs en hinderbana för barn och vuxna. Där kommer även en grillplats att rustas upp. Sedan tidigare finns även 900 000 kr från årliga medel avsatta för en lekplats för mindre barn samt ett utegym vid Allaktivitetshuset. Totalt handlar det om tre mötesplatser. Samtliga byggprojekt planeras starta under 2020.

– Jag hoppas att dessa investeringar i Rockneby ska innebära ökad livskvalitet och ett lyft för hela norra kommundelen. Hela Kalmar ska växa och utvecklas, säger Peter Akinder (S), ordförande i kommunstyrelsens planutskott och samhällsbyggnadsnämnden.

Förändringen innebär även att några av de mindre lekplatserna i utkanten av Rockneby tas bort, enligt samma princip som tidigare genomförts i bland annat Lindsdal och Smedby. De nya mötesplatserna kommer att anpassas till aktiviteter för alla. De ska även belysas för ökad trygghet och möjlighet till ökad nyttjandetid.

För mer information kontakta
Edyta Krawus, landskapsarkitekt, Kalmar kommun, 0480- 45 03 20, edyta.krawus@kalmar.se

För övriga kommentarer kontakta
Peter Akinder (S), ordförande i kommunstyrelsens planutskott och samhällsbyggnadsnämnden, 072-4665501, peter.akinder@kalmar.se
Johanna Petersson (C), ordförande servicenämnden, 073-3099127, johanna.petersson@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41