Ansökningarna till stipendiet har ökat med 100% sen i fjol. 

Idag är det deadline för ansökan till Kycklingstipendiet, som är ett specialpris som varje år delas ut på Guldäggsgalan. Under 2010 tog Sveriges Kommunikationsbyråer emot 25 ansökningar men i år har ansökningarna ökat och kansliet har totalt tagit emot 50 ansökningar. 

- Det är otroligt roligt att se hur branschen går framåt och att ansökningarna till Kycklingstipendiet ökat med 100% sedan förra året. Det finns många unga och talangfulla kreatörer och studenter som snart är på väg in i branschen och det speglas verkligen i de ansökningar som vi mottagit, säger Carin Alvarsson, produktionsledare Guldägget.  

Syftet med Kycklingstipendiet är att uppmuntra nya, begåvade kreatörer.  Sveriges Kommunikationsbyråer har inrättat Kycklingstipendiet som ger tre stipendiater 20.000 kronor var. Pengar som ska användas till att utvecklas ytterligare inom sitt område.

Juryn som ska utse årets tre stipendiater består av Monica Born från Åkestam Holst, Martin Lundgren från DDB Stockholm, Lars Fuhre från Beckmans Designhögskola och Nina Granath från Stockholm Design Lab.

Kycklingstipendiet kan sökas av dem som studerar eller av den som varit verksam inom 
PR, reklam, formgivning, design, illustration och liknande i max 3 år. 

Kontaktinformation:
Carin Alvarsson, Produktionsledare Guldägget, carin@komm.se, 070-758 11 90

Om Guldägget
Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer påwww.komm.se
Kontakt


Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare