Just nu finns ett stort behov av familjehem i Timrå kommun och det är en stor utmaning att hitta nya hem till barn som inte längre kan bo tillsammans med sina föräldrar.

– Vi söker trygga, engagerade vuxna som har plats och tid att som familjehem ta emot ett barn, en ungdom alternativt ett syskonpar i sitt hem, säger Johannes Löfquist, familjehemssekreterare och fortsätter:

– Vi söker familjer som kan ge kärlek, vårda och dela ett barn med dess föräldrar.

Ett tryggare liv

Det finns flera barn och ungdomar som av olika skäl behöver bo i en annan familj än den egna under en kortare eller längre period. Att de råder stor brist på familjehem är inget unikt för Timrå. Det gäller även för hela landet.

Så funkar det

Är man intresserad kontaktar man familjehemssekreteraren på Timrå kommun. Allt börjar med ett inledande samtal och övergår till en utredning och hembesök.

– Det här är inget uppdrag du blir rik på i kronor, en viss ersättning betalas ut men insatsen handlar mer om att bidra till att barn och unga får bättre förutsättningar i livet, avslutar Johannes Löfquist.

Mer information:

Johannes Löfquist, familjehemssekreterare, Timrå kommun, telefonnummer: 060- 16 31 13Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt