Under förra veckan fick samtliga invånare i Kalmar kommun som är 65 år eller äldre en inbjudan till utbildningen Mer digital. Anmälningarna har inte låtit vänta på sig, drygt 600 av de 750 platserna är fyllda.

Kalmar kommun bjuder tillsammans med Region Kalmar län och Telia in till en inspirerande och kostnadsfri utbildningsträff för personer som är 65+. Utbildningen kommer att ges vid åtta tillfällen i tre orter; Rockneby, Ljungbyholm och Kalmar.

Generationsöverskridande projekt
Under utbildningen får deltagarna chansen att lära sig nya saker om digitala verktyg som appar, mobilt bank-ID, sociala medier, chattfunktioner, videosamtal och mycket mer. Själva utbildningen ges av ungdomar från Kalmar kommuns lokala högstadieskolor, med stöd av handledare från kommunen och Linnéuniversitetet.

Viktigt att ge alla möjlighet att delta i digitaliseringen
Allt fler tjänster blir digitala, vilket gör grupper som inte är bekanta eller bekväma med digitala verktyg riskerar att hamna i utanförskap.
– Genom att satsa på konceptet Mer digital tar vi ett steg i rätt riktning för att bli mer inkluderande. Att alla kan delta i det det digitala samhället är en förutsättning för vår fortsatta utveckling, säger Niklas Hörling, projektledare och digitaliseringsledare på Kalmar kommun.

Mer om Mer digital

Media hälsas välkomna att besöka kommunens utbildningstillfällen:

  • måndag 6 maj, Rockneby, Allaktivitetshuset, kl 16-19
  • tisdag 7 maj, Rockneby, Allaktivitetshuset, kl 16-19
  • torsdag 9 maj, Kalmar, Falkenbergsskolan, kl 16-19
  • torsdag 16 maj, Kalmar, Falkenbergsskolan, kl 16-19
  • måndag 20 maj, Kalmar, Falkenbergsskolan, kl 16-19
  • tisdag 21 maj, Kalmar, Falkenbergsskolan, kl 16-19
  • onsdag 22 maj, Ljungbyholm, Södermöreskolan, kl 16-19
  • torsdag 23 maj, Ljungbyholm, Södermöreskolan, kl 16-19

För mer information, kontakta:
Niklas Hörling, projektledare och digitaliseringsledare, tel: 0480-45 40 10


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Henrik Nilsson

Kommunikationschef

henrik.nilsson@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 58

0703-99 07 71