Invigning 2019 Fotograf/Källa: KSRR

Kommunalrådet Christina Davidsson (C) klarade den invigande sorteringsceremonin med bravur och när den sista invigningsbullen var äten hade inte mindre än 167 Alsterbroare registrerat sig för att använda den nya självservice-ÅVC:n.

Det var lapp på luckan och man ur huse i Alsterbro när vi invigde vår nya ÅVC på torsdagskvällen.

Kön till registreringen ringlade lång redan innan själva invigningen började och superlativerna duggade tätt under hela kvällen.

Innan det var dags för Nybros kommunalråd Christina Davidsson att premiärblippa sitt körkort fick hon genomgå en ordentliget sorteringstest, med flera kluriga föremål.

Christina Davidsson hade dock stenkoll på det här med källsortering och defilerade hela vägen fram till kortavläsaren.

Därefter fick alla registrerade genomgå den korta utbildningen innan de slutligen var klara användare.

Från och med idag fredag 17 maj är Alsterbro självservice-ÅVC öppen dagligen mellan 08-20.

Nästa invigning blir längre fram i sommar då det är dags att öppna en självservice-ÅVC även i Kristdala.

Den som inte hade möjlighet att registrera sig under invigningskvällen kan göra det via vår hemsida https://ksrr.se/privat/laemna-ditt-avfall/sjaelvservice-vc-figeholm/Ämnen

Miljö

Platser

Kalmar

Kretslopp Sydost är ett kommunalförbund som ansvarar för att omhänderta hushållens avfall, informera om källsortering och verka för minskat avfall inom våra medlemskommuner Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Sävsjö, Vetlanda och Uppvidinge. Inom förbundet bor det ca 185 000 invånare. Vid vår avfallsanläggning på Moskogen hanterar och behandlar vi alla typer av avfall. Hos Kretslopp Sydost arbetar ca 90 medarbetare och vårt uppdrag utförs i såväl egen regi som av upphandlade entreprenörer. Verksamheten är helt taxefinansierad och Kretslopp Sydost omsätter ca 205 Mkr årligen.


Kontakt