Fotograf/Källa: Paul Edwards

Nu är det klart att en av Suicide Zeros ambassadörer, sångerskan Janice, kommer att spela på Kalmar Stadsfest. Suicides Zero kommer också att finnas på plats under festivalen för att sprida kunskap om hur vi tillsammans kan minska självmorden.

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att förebygga och radikalt minska antalet självmord. Organisationen kommer att finnas på plats under hela Kalmar Stadsfest för att informera om sin verksamhet. I samverkan med Region Kalmar län kommer det också att anordnas aktiviteter för att öka kunskapen om psykisk ohälsa.

Sångerskan och artisten Janice spelar på Larmtorget fredagen den 9 augusti. Hon slog igenom 2016 med låten ”Don’t Need To”, som blev en av det årets mest spelade låtar i P3. Den utsågs också till en av årets bästa låtar när Musikguiden i P3 summerade 2016. I februari förra året släppte Janice debutalbumet ”Fallin’ up”, som har hyllats av både kritiker och publik. Hon blev också Grammisnominerad i kategorin Årets nykomling. Musiken Janice skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung – i hennes soulpräglade röst finns både känsla och substans.

Janice kommer också att passa på att prata om Suicide Zero, som hon är ambassadör för. År 2011 tog hennes pappa sitt liv. Att prata om psykisk ohälsa och att bryta tabun kring självmord är därför mycket viktigt för Janice.

Om Kalmar Stadsfest
Kalmar Stadsfest 2019 äger rum den 8–10 augusti. Under tre dagar bjuds besökare och Kalmarbor på konserter och roliga aktiviteter runt om i staden. Programpunkterna kommer att presenteras i takt med att de blir klara.

Mer information
om Kalmar Stadsfest: kalmarstadsfest.se
om Suicide Zero: suicidezero.se
om Janice: luger.se/janice

Kontaktpersoner
Pär Israelsson, Evenemangschef, Destination Kalmar, tel: 0480-45 34 08
Maria Pedersen, Suicide Zero, tel: 0499-171 77
Cecilia Gamme, Region Kalmar län, tel: 076-112 68 33

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93