Vykortsbilder 2019. Fotograf/Källa: Irina Schödin och Urban Rundholm

Idag vid nationaldagsfirandet på Vivstavarv presenterades årets vinnare i Timrå kommuns vykortstävling och det blev sundsvallsborna Irina Schödin och Urban Rundholm som vann årets tävling.

Totalt skickades över 300 bilder in till en fototävling som kommunen utannonserade i mars. Därefter tog en jury vid och valde ut 24 bilder som representerar årets Sommarutställning på Timrå Bibliotek med vernissage den 12 juni. Tre av dessa bilder utsågs som årets vykortsbilder för Timrå med motiveringen:

Solnedgång Fagerstranden. Fotograf: Irina Schödin

Där land möter hav – en plats för kontemplation eller den första dejten – Ljuset och motivet faller samman till en perfekt bild

Solnedgång Åstöns klippor. Fotograf: Urban Rundholm 
En fängslande vy över Åstöns klippor. Den speglar frihet och lugn alldeles innan solen går ner – Bilden bjuder på en magisk och naturskön vattenspegel.

Villa Merlo. Fotograf: Urban Rundholm 
I Timrådalen reser sig denna mytomspunna byggnad över nejden - Villa Merlo symboliserar en del av Timrås viktiga industrihistoria – En av Timrås mest populära sevärdheter fångat med värme i krispig vinterskrud.

Tillsammans lyfter vi varandra

Vid nationaldagsfirandet fick vinnarna motta utmärkelsen av kommunstyrelsens ordförande, Stefan Dalin:

– Det är glädjande att så många engagerar sig och vill visa sin bild av Timrå, det visar på en stolthet och attraktion för vår kommun. Extrakul är det att vinnarna kommer från Sundsvall, det visar hur viktigt det är att vi lyfter varandra.

Det är för andra året i rad som Timrå kommun genomför vykortstävlingen och Sommarutställningen. Båda vinnarna har deltagit tidigare och Urban Rundholm vinner för andra året i rad vykortstävlingen.

Vykortstävlingen och Sommarutställningen är en insats i varumärkesarbetet From Timrå with love med syfte att stärka platsens attraktivitet.

Vykorten kommer att säljas på strategiska platser runt om i kommunen.

Mer information: Marie Zetterlund, kommunikations- och marknadsansvarig, tfn 070-19 16 500

 


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt