I natt genomfördes två brandattacker i Spånga-Tensta. Först placerades ett brinnande däck i entrén på medborgarhuset i Tensta och en stund senare antändes ett däck i Spånga-Tenstas förvaltningshus. Både bränderna har släkts och polisen har inlett en förundersökning om försök till grov mordbrand.

– Oavsett motiv så slår branden i medborgarkontoret och förvaltningshuset mot demokratin. Det är fullständigt oacceptabelt. I medborgarkontoret har Spånga-Tenstaborna kunnat förtidsrösta och i förvaltningshuset arbetar många av stadens tjänstepersoner som ger stöd till stadsdelens invånare, verksamheter som hotas av den här typen av attacker, säger Sus Andersson (MP), stadsdelsnämndsordförande Spånga-Tensta.

Under mandatperioden har den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad genomfört omfattande investeringar i skola och socialtjänst, ökat vuxennärvaron med fler fältarbetare och fler ordningsvakter.

– Från stadsdelens sida behöver vi fortsätta arbeta med förebyggande åtgärder för att ingen ska dras in i kriminalitet från första början men vi behöver även stärka vår avhopparverksamhet och få fler områdespoliser, säger Sus Andersson (MP).

Läs och dela pressmeddelandet på vårt pressrum: http://www.pressmachine.se/pressroom/view/miljopartiet-i-stockholms-stad
Miljöpartiet de gröna i Stockholms stad
Ragnar Östbergs Plan 1, 105 35  STOCKHOLM
08–508 29 000 (växel)
 
Besök gärna vår hemsida.
Följ oss på FacebookInstagram och Twitter


Kontakt


Mårten Roslund

Pressekreterare

marten.roslund@stockholm.se

0761-22 96 25

Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

076-122 96 02