Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson tävlar i singelmix i VM 2019 Fotograf/Källa: Per Danielsson

Det är nu klart vilka svenska åkare som tävlar i torsdagens singelmix-stafett under skidskytte-VM i Östersund. Det blir Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson som sätter på sig den blågula landslagsdräkten.

Efter herrarnas distanstävling på onsdagen offentliggjordes vilka åkare ur det svenska VM-laget som får respresentera Sverige i singelmix-stafetten. Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson utgör laguppställningen. 

Hanna Öberg har under VM visat stark åkform och varit fokuserad på skjutvallen, inte minst i samband med gårdagens VM-guld. Under mästerskapet har hon legat bland de 14 bästa åktiderna och skjutit 44 träff av 50 möjliga. Även Sebastian Samuelsson har visat stigande form och legat bland de 12 främsta under VM:s genomförda tävlingar. Han har träffat 43 av 50 skott.

- Det ska bli väldigt kul att få köra singelmix-stafetten imorgon. Jag tror att det största hotet blir Österrike som ställer upp med Eder och Hauser, men jag är här för att tävla och känner mig inspirerad, säger Sebastian Samuelsson om uttagningen. 

Singelmix-stafetten startar 17.10 imorgon. 

Det här blir första gången som singelmix-stafett är med som tävlingsform under ett världsmästerskap. Diciplinen har varit en del av världscupen sen 2015 och gjorde mästerskapsdebut i OS 2018. De nationer som gjort bäst ifrån sig sedan 2015 är Österrike med nio segrar samt Frankrike och Norge med fem segrar vardera. På VM i Östersund 2019 blir det alltså första gången som en singelmix-världsmästare koras.

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda och popularisera skidskytte samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete samt information och marknadsföring av svenskt skidskytte. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, ärlighet, jämställdhet, kvalitet, utveckling och affärsmässighet. Ambitionen är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Patrik Jemteborn

Ordförande organisationskommittén för Världscupen i Östersund

patrik.jemteborn@skidskytte.se

070-671 20 08

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251