Genom ett nytt samarbete med företaget Myndighetslots erbjuds nu alla utlandsveteraner som är medlemmar i Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna hjälp med myndighetskontakter för exempelvis en skada eller sjukdom till följd av sin utlandstjänst. Samarbetet ger förbundets medlemmar kostnadsfri tillgång till Myndighetslots personliga rådgivning.

Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna, SVF, har inlett ett samarbete med Myndighetslots för att lotsa sjuka och skadade veteraner i kontakten med vårdinstanser och myndigheter. Samarbetet innebär att Myndighetslots tjänster blir en kostnadsfri medlemsförmån för medlemmar i SVF.

– Även om de allra flesta är starkare när de kommer hem än när de åkte så finns det de som behöver hjälp av vården, Försäkringskassan eller andra myndigheter efter sin utlandsinsats. Vi vet vilket krångel det kan vara med alla dessa myndighetskontakter så vi är väldigt glada att kunna erbjuda Myndighetslots tjänster som förmån till våra medlemmar, säger Per Lennartsson, tf generalsekreterare på Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna, SVF.

För den som har drabbats av en skada eller sjukdom kan det innebära så många som upp till 127 olika ärenden att ta ställning till, med upp till 80 olika kontaktpersoner på olika myndigheter och avdelningar för att få ihop nödvändigt underlag för att kunna ansöka om ersättning, försäkringar eller annan hjälpinsats till följd av sjukdom eller skada.

– Genom Myndighetslots får veteranen en personlig kontaktperson som lotsar den igenom byråkratin och samordnar, koordinerar och administrerar allt från ett ställe. Det säger sig självt att det är en enorm lättnad för en person som redan har det väldigt tufft, säger Per Lennartsson, tf generalsekreterare på SVF.Sveriges Veteranförbund (SVF) är en intresseorganisation och är ett förbund som engagerar sig, före, under och efter insats, för alla veteraner, som brytt och bryr sig om att hjälpa utsatta människor i världen.


Kontakt


Martin Ruist

Presskontakt

martin.ruist@fourpr.se

073-9321262

MariAnne Boström

Generalsekreterare

marianne@sverigesveteranforbund.se

070-879 90 84