Fotograf/Källa: Swedish Beach Tour 2019

Umeå, Göteborg, Kalmar och Nyköping. Det är orterna som står som värdar för Swedish Beach Tour 2019. Det står klart när Svensk volleyboll idag presenterar SBT-kalendern för sommaren 2019.

Swedish Beach Tour (SBT) är svensk volleybolls elittour i beachvolley, där landets bästa spelare gör upp om titlar och ära i hård konkurrens. Varje sommar besöker SBT svenska städer och sommardestinationer. Spelplatserna ligger i centrum eller ute vid havet och evenemangen lockar i snitt ca 8 000 besökare per evenemang.

Sommarens schema omfattar fyra tourstopp och Svensk volleyboll kan idag presentera att orterna är Umeå, Göteborg, Kalmar och Nyköping. Samtliga arrangörer har varit SBT-värdar tidigare, men Nyköping får för första gången någonsin arrangera tourfinalen.
– Det känns otroligt roligt att kunna återkomma till dessa arrangörer som alltid levererar evenemang på toppnivå där det blir publikfester år efter år, säger projektledare Adrian Norrby och fortsätter:
– Väldigt kul att arrangörerna omfamnar den nya inriktningen av SBT. De tre första stoppen i juli är alla med 16 lag per klass, det breddar eliten och ger fler chansen att mäta sig mot de allra bästa.

SBT Kalmar
Det är fjärde året i rad som Swedish Beach Tour återvänder till Arena Långviken i Kalmar. Efter tre raka år av strålande sol och spel får Kalmarborna alltså ännu en gång njuta av Sveriges bästa beachvolley precis intill Östersjön.
– Vi är superglada över att få förtroende att genomföra SBT i Kalmar igen. Evenemanget har stor potential för utveckling och vi känner att vi har ett stort stöd från Destination Kalmar och vår egen förening. Beachvolleyn är en växande sport i Kalmar och vi vill vara med och promota den för ytterligare utveckling, säger Sofia Hult, projektledare för SBT Kalmar.

Om Swedish Beach Tour 2019
Swedish Beach Tour är Svensk volleybolls elittour i beachvolley, där landets bästa spelare gör upp om titlar och ära.

SBT Umeå, 5–7 juli
Arrangör: IKSU. Spelplats: Rådhustorget/IKSU.

SBT Göteborg, 12–14 juli
Arrangör: Göteborg Beachvolley Club. Spelplats: Beach Center.

SBT Kalmar, 19–21 juli
Arrangör: Kalmar Volleybollklubb. Spelplats: Arena Långviken.

SBT Nyköping, 8–10 augusti
Arrangör: Nyköping Frisksportklubb. Spelplats: Stora Torget.

För mer information, kontakta:
Adrian Norrby, projektledare Svensk Volleyboll, 070-494 89 21
Sofia Hult, projektledare SBT Kalmar, 070-7149830
Mattias Pettersson, projektledare evenemang, Destination Kalmar, tel: 0480-45 34 05

Läs mer om evenemanget på:
swedishbeachtour.se
facebook.com/swedishbeachtour
instagram.com/swedishbeachtour

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93