Alla över 14 år är välkomna att delta i fototävlingen Green Dream som är öppen till 31 juli. Det handlar om att fotografera olika sätt att ta sig fram i en stad och hur de olika transportsätten påverkar människorna och miljön, bra eller dåligt.

Det handlar om att fotografera olika sätt att ta sig fram i en stad och hur de olika transportsätten påverkar människorna och miljön, bra eller dåligt.

Man fotograferar där man arbetar, studerar, bor eller ofta reser. Fotona ska illustrera hur man kan förbättra sättet att ta sig fram i sin stad. Uppdraget är att kreativit och fritt tolka olika typer av transporter och dess omgivningar (till exempel genom fotografier på cyklar, cykelvägar, stationer för lånecyklar) för att illustrera vägar, järnvägar, sjövägar.

För att delta i tävlingen ska du skicka in ditt foto till communicationsum@gmail.com senast den 31 juli 2013. Inskickat foto kommer läggas upp på Sustainable Urban Mobilitys Facebook sida för en öppen ”Gilla”-röstning. De tio fotografier med flest ”Gilla” kommer gå till en final där en jury korar den bästa och näst bästa bilden. Förstapris är en elcykel och andrapris är ett kit för att transformera en cykel Alla över 14 år är välkomna att delta i fototävlingen Green Dream som är öppen till 31 juli. till elcykel. Dessutom kommer samtliga finalister får dessutom varsin T-shirt. För mer information om tävlingen, regler och länk till anmälningsformuläret är du välkommen att besöka www.sumproject.eu.

Fototävlingen organiseras av Energikontor Sydost genom projektet Sustainable Urban Mobility (SUM). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Energikontor Sydost arbetar med förnybar energi och energieffektivisering för en minskad klimatpåverkan och hållbar regional utveckling. Arbetet utförs i nära samverkan med privata och offentliga aktörer i sydöstra Sverige, samt myndigheter och europeiska partners.


Kontakt


Johanna Wallin

Kommunikatör

johanna.wallin@energikontorsydost.se

0709-21 60 56