Fotograf/Källa: Jonas Jörneberg

Alla som gillar ny teater och är intresserade av svensk scenkonsts tillväxt bör besöka festivalen Departure på StDH/Stockholms konstnärliga högskola 6-12 oktober. Då bjuder nämligen examensstudenterna vid utbildningarna Skådespeleri och Mimskådespeleri på 18 nyskrivna föreställningar som de själva skapat från ax till limpa.

Uppgiften har varit att skapa en egen mindre uppsättning där studenten själv väljer material och utformning samt ansvarar för helheten. Utgångspunkten för arbetet kan vara en bild, en rörelseidé, ett musikstycke, en text, ett personligt minne. Arbetsprocesserna ser olika ut beroende på vilken utgångspunkt och vilken scenisk form studenten väljer att arbeta i. 

Mim- och skådespeleriutbildningarna på StDH/Stockholms konstnärliga högskola är i ständig förändring, men syftet är fortfarande detsamma; att utbilda kunniga, kreativa och medvetna scenkonstnärer som har förmågan att verka självständigt inom teaterns kollektiva skaparprocess.

Under Departure 6-12 oktober flyger pjäserna iväg med avgång varje halvtimme och under en dag kan man välja att se en eller flera föreställningar. Alla föreställningar spelar varje festivaldag och de är max 45 minuter långa. Fri entré.

Varmt välkommen att ta del av framtidens scenkonstnärers innersta och yttersta tankar och visioner. 

6-12 oktober på StDH/Stockholms konstnärliga högskola, Valhallavägen 189 och 193

Departures program 2018

Läs mer om Departure och föreställningarna på vår hemsida

Biljettbokning. Om någon föreställning som du vill se är fullbokad, går det bra att mejla biljett.stdh@uniarts.se

För mer information kontakta Magdalena Marklund, Kommunikatör, magdalena.marklund@uniarts.se


Vi utbildar och forskar inom cirkus, dans, film, media, opera, teater och annan scenkonst. Vi vill med vår unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning ge nya möjligheter för framtidens kunskaps- och samhällsutveckling.


Kontakt


Kristina Appelqvist

Kommunikationsstrateg

kristina.appelqvist@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 014

Monica Engdahl

Kommunikationschef

monica.engdahl@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 230

Åsa Edenroth

Kommunikatör

asa.edenroth@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 232

Magdalena Marklund

Kommunikatör

magdalena.marklund@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 552