Återvinningscentralen i Mörbylånga stängs under åtta veckor i sommar, då fastigheten som KSRR delvis använder är i så dåligt skick att den måste rivas.

Det är Mörbylånga kommun som beslutat att den gamla betforladan, som utgör en del av KSRR:s återvinningscentral, ska rivas. Av utrymmes- och säkerhetsskäl är det därför inte möjligt att bedriva verksamhet på återvinningscentralen under rivningsarbetet.

Sista öppetdag för återvinningscentralen i Mörbylånga blir torsdagen den 20 juni 2019 och vi räknar med att kunna återgå till ordinarie öppettider från och med tisdagen 27 augusti 2019.

Närmaste alternativa återvinningscentral finns på Industrigatan 16 i Färjestaden.
Öppettider Färjestaden
Måndag-torsdag                        08-19
Fredag-                                      08-16
Lördag-söndag                          09-16

Ett annat alternativ är KSRR:s mobila mini-ÅVC som finns på Södra Möcklebyvägen 6 i Degerhamn, måndag 8 juli och måndag 12 augusti mellan klockan 16-18.

Mer information om vad som kan lämnas till mini-ÅVC finns på vår hemsida www.ksrr.se.

Frågor gällande rivningsarbetet hänvisas till MBAB (Mörbylånga Bostad AB).


Platser

Kalmar

KSRR är ett kommunalförbund med uppgift att omhänderta hushållens avfall inom Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn och Torsås kommuner. Inom förbundet bor det ca 130 000 invånare och KSRR har ca 38 000 abonnenter. 5 000 sopkärl töms varje dag och våra återvinningscentraler besöks av ca 1 200 fordon. Vid vår avfallsanläggning på Moskogen hanterar och behandlar vi alla typer av avfall. Hos KSRR arbetar ca 80 medarbetare, vårt uppdrag utförs i såväl egen regi som av upphandlade entreprenörer. Verksamheten är helt taxefinansierad och KSRR omsätter ca 160 Mkr årligen.


Kontakt


Ulrika Bergström

Kommunikationsansvarig

ulrika.bergstrom@ksrr.se

070-654 02 41